el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Plataforma Som lo que Sembrem

Plataforma Som lo que Sembrem

Dijous, 12.11.2015 23:00 h

Europa renova la tolerància al glifosat

L'Agència Europea de Seguretat reconeix que no serveix per a res i remet als Estats a fer les avaluacions de toxicitat. En mans de la Generalitat està prohibir el Roundup. Mireu què en diu El Periòdico: "La EFSA considera que las diferencias entre sus conclusiones y las de la IARC se deben a que la agencia internacional sobre el cáncer estudió el glifosato según sus distintas fórmulas comerciales, en las que está mezclado con otros químicos, mientras que la agencia europea lo ha estudiado sólo en su estado puro, aislado de los elementos que lo acompañan en los productos pesticidas en los que se comercializa..
Ampliar

Lectures 3036 lectures   Comentaris Cap comentariPlataforma Som lo que Sembrem

Diumenge, 18.10.2015 16:45 h

25 d'octubre: Pep Tuson i José Ramon Olarieta a la Fira d'Alimentació i Salut

Us convidem a les dues xerrades que Som lo que Sembrem Ponent promovem a la Fira d’Alimentació i Salut que es celebra a Balaguer els dies 24 i 25 d’octubre. D’aquesta manera aprofitem la fira per trobar-nos, debatre i posar-nos a actuar sobre aquestes i altres temàtiques. Venen temps de refer les coses, radicalment, de baix a d’alt, i la pagesia i l’alimentació no poden quedar-ne al marge. [DIUMENGE, 25 D’OCTUBRE – Pavelló Firal de la Inpacsa- Sala 3] 17:00 h. – Glifosat i altres biocides: ara és l’hora d’aturar-los >> José Ramón Olarieta, professor de la UdL i membre de Som lo que Sembrem L’any en que la OMS ha posat l’herbicida glifosat a la llista de possibles cancerígens i l’any en el que la UE torna a aplaçar-ne la revaluació dels seus efectes, Som lo que Sembrem rellança la campanya per forçar-ne la retirada del mercat..
Ampliar

Lectures 2595 lectures   Comentaris Cap comentariPlataforma Som lo que Sembrem

Dissabte, 19.9.2015 14:00 h

Avui les ILP catalanes arriben a Barcelona per a dir que El Poble Mana

Aquest, divendres 18 de setembre, ha començat la marxa de les ILP catalanes. Perquè democràcia no és només anar a votar. Avui a la tarda tindrà lloc un acte polític al Parc de l'Estació del Nord Què? Arribada de la Marxa per les ILP catalanes, xerrades i concert Quan? Dissabte 19 de setembre de 2015 On? Columnes des del Maresme, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelona Com? La marxa s'ha iniciat avui divendres 18 de setembre des de Mataró (columna educació), Sant Vicenç dels Horts (columna Marea bàsica), Sabadell (columna habitatge)..
Ampliar

Lectures 2667 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Plataforma Som lo que Sembrem

Dijous, 13.8.2015 20:15 h

Escòcia s’independitza dels transgènics gràcies a la nova directiva europea

El secretari d’estat d’Escòcia per assumptes rurals va anunciar el 9 d’agost passat que Escòcia prohibirà el conreu de transgènics al seu territori. El secretari va explicar que la nova directiva europea 2001/18/EC permet als Estats i a les regions rebutjar les varietats modificades genèticament i protegir les varietats i l’agricultura ecològica del país. Fins fa uns dies, tan el Departament d’Agricultura com alguns sindicats agraris, entre els que hi havia Unió de Pagesos,  sostenien falsament que Catalunya no tenia competències..
Ampliar

Lectures 2681 lectures   Comentaris Cap comentariPlataforma Som lo que Sembrem

Divendres, 29.5.2015 19:45 h

Campanya de recollida de signatures contra el Glifosat, herbicida cancerígen

Us demanem ajuda en la difusió de la campanya de recollida de signatures i adhesions per aturar el Glifosat. La llancem a les xarxes a partir d'aquest divendres a les 10h del matí. Signeu i doneu-la a conéixer! # Aturada dels anuncis televisius # Retirada del mercat # Compromís  dels partits per eradicar-ne l’ús # Abandó dels herbicides en els entorns urbans, periurbans i vies de comunicació A finals del passat mes de març, la Organització Mundial de la Salut (OMS), va classificar l’herbicida glifosat com a “probable cancerigen”, tot reconeixent la seva relació amb el desenvolupament de limfomes no-Hodgkins en estudis epidemiològics de poblacions humanes i les “evidències convincents” de que provoca càncer en animals de laboratori[i]..
Ampliar

Lectures 1563 lectures   Comentaris Cap comentariPlataforma Som lo que Sembrem

Diumenge, 12.4.2015 19:00 h

Unió de Pagesos es rendeix davant dels lobbies dels transgènics

Amb JARC i contra la societat. Pèssima intervenció del representant del sindicat a la comissió de transgènics del Parlament de Catalunya El sindicat es posiciona al costat de JARC, ASAJA i totes les organitzacions corporatives per una coexistència que saben impossible i contraria a la voluntat de la societat catalana. Carles Vicente es fa un embolic terrible per intentar explicar com un sindicat que aprova en un Congrés la demanda d’una Catalunya Lliure de Transgènics demani ara regular-ne el cultiu..
Ampliar

Lectures 1403 lectures   Comentaris Cap comentariPlataforma Som lo que Sembrem

Dijous, 26.3.2015 12:45 h

El glifosat i els herbicides que el contenen, com el Roundup, han passat aquests dies de ser innocus com l'aigua, a probables carcinògens

 Actualment TV3 n’està emetent un anunci destinat a usos domèstics i de jardineria.  La requalificació també afecta als insecticides Malathion i el Diazinon. La requalificació del glifosat i dels herbicides amb glifosat portem demanant-la a Som lo que Sembrem molts anys, i denunciant  les maniobres de les multinacionals com Monsanto, i els poders polítics que les protegeixen, per endarrerir al màxim el deure de revaluar la toxicitat del glifosat a la llum de totes les  investigacions acumulades durant aquests anys, i que Som lo que Sembrem hem anat recollint en el nostre document  argumentari Recordem que el glifosat és un herbicida usat extensament en agricultura i en particular en agricultura transgènica amb plantes transgèniques tolerants a herbicida, i que diversos transgènics que es pretenen autoritzar a Espanya i Catalunya són plantes tolerants al glifosat  i altres herbicides, així com ho són  també, aquelles  que es volen  introduir des dels Estats Units amb el TTIP (Tractat de Lliure Comerç) ..
Ampliar

Lectures 1385 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Plataforma Som lo que Sembrem

Dimecres, 9.7.2014 20:15 h

Resultats i valoració del primer Multireferèndum

Participació Entre el 17 i el 25 de maig, Multireferèndum va instal·lar 271 taules de votació en les que hi van treballar 1.210 persones voluntàries. Aquest desplegament va fer possible el vot presencial a 120 localitats i a 32 comarques del Principat de Catalunya. A més del vot presencial, una taula virtual de vot electrònic van garantir la participació al conjunt de la població durant dos períodes diferenciats. El primer va funcionar entre el 23 d’abril i el 16 de maig i, el segon, es va posar en funcionament de forma extraordinària, del 26 de maig al 4 de juny, arran de la interrupció parcial de la votació per l’acció del Departament d’Interior del 25M..
Ampliar

Lectures 888 lectures   Comentaris Cap comentariPlataforma Som lo que Sembrem

Dissabte, 24.5.2014 16:45 h

Crida urgent en suport a multireferèndum #TothomAtaula

Com sabreu, la Junta Electoral Central tracta d'impedir la celebració del Multireferènum el 24 i 25 de maig vinent. Som lo que Sembrem, estem radicalment convençuts que, ni en la campanya ni el la jornada electoral, el Multireferèndum no interfereix en el sentit del vot ni en la participació a les eleccions europees i que, per tant, complim estrictament amb la Llei Electoral. En aquest sentit, hem presentat un recurs contenciós administratiu que esperem que es resolgui abans de dissabte..
Ampliar

Lectures 953 lectures   Comentaris Cap comentariPlataforma Som lo que Sembrem

Divendres, 2.5.2014 13:00 h

Pagar o no pagar el deute, aquesta és la pregunta

Ahir 1 de maig va tenir lloc el debat sobre el pagament del deute públic, primer dels grans debats centrals que organitza Multireferèndum a Barcelona durant el mes de maig Ahir dijous 1 de maig, Multireferèndum va organitzar el primer dels 4 debats que es duran a terme a la ciutat de Barcelona durant el mes de maig. Durant la jornada, presentada per Sílvia Auge de Multireferèndum, s’ha debatut sobre una de les preguntes que serà sotmesa a vot: ”Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?”..
Ampliar

Lectures 1088 lectures   Comentaris Cap comentari12345...6>

Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter