Avui les ILP catalanes arriben a Barcelona per a dir que El Poble Mana

Aquest, divendres 18 de setembre, ha començat la marxa de les ILP catalanes. Perquè democràcia no és només anar a votar. Avui a la tarda tindrà lloc un acte polític al Parc de l'Estació del Nord


Què? Arribada de la Marxa per les ILP catalanes, xerrades i concert
Quan? Dissabte 19 de setembre de 2015
On? Columnes des del Maresme, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelona

Com?

La marxa s'ha iniciat avui divendres 18 de setembre des de Mataró (columna educació), Sant Vicenç dels Horts (columna Marea bàsica), Sabadell (columna habitatge). 4 columnes simbolitzen les 3 iniciatives legislatives populars en curs a Catalunya (contra els desnonaments, per l'educació pública i renda garantida) a les que s'ha sumat la Marea blanca per la sanitat pública. En cadascuna de les columnes han marxat  més d'una cinquantena de persones, podeu veure'n algunes fotos al nostre web.

Demà s'hi incorporarà la columna de sanitat que sortirà des de l'Hospital Clínic a les 11h. I arribaran al Parc de l'Estació del Nord el dissabte 19 de setembre on es farà un dinar popular, xerrades constituents, un acte polítics i un concert.

Qui?

Ja són 88 les entitats, col·lectius, moviments socials, veïnals i polítics donen suport i s'han adherit al manifest de les ILP en marxa.

Entre elles gairebé una seixantena de col·lectius i organitzacions veïnals com la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) o la Federació d'Associacions Veïnals de Mataró i de Sabadell; moviments socials com Marea Blanca, Marea bàsica, Stop pujades, Parlament ciutadà, nombroses PAH locals, 500x20, Assemblea groga; col·lectius d'aturats i jubilats com la Coordinadora d'aturats del Baix Llobregat, Iaioflautas, les Assemblees pensionistes de Gràcia o Salvem les pensions de Sants; i entitats de la societat civil l'Associació d'Expresos Polítics del Franquisme, l'Observatori DESC, Som lo que sembrem...

També s'hi han adherit 25 partits i moviments polítics: Catalunya Sí Que Es Pot, les CUP i algunes seccions locals, com seccions locals de Podem, Esquerra Unida i Alternativa, Procés Constituent, Revolta global i candidatures a les darreres eleccions municipals com Barcelona en Comú, Guanyem Badalona en Comú, Compromís per Ripollet, Cornellà en comú-Crida per Cornellà o Molins camina. I 5 sindicats AEP, SEPC, USTEC-STEC IAC, co.bas i la seccions d'ensenyament de CGT.

Per què?

Prop de 400.000 signatures recollides per les ILPs: contra els desnonaments i la pobresa energètica, per la renda garantida i per un nou sistema educatiu, són una mostra clara del fet que el poble no només vol autogovernar-se sinó que sap com fer-ho.

Arriben temps d'eleccions i molts partits polítics faran promeses per guanyar vots, promeses les quals ningú garanteix que siguin complides. Des de les #ILPsEnMarxa volem posar en primer pla la necessitat de decidir-ho tot i garantir el pa, el treball, l'habitatge, els serveis públics i tots els drets i llibertats.

Així, aquesta mobilització conjunta vol sevir per forçar l'obertura d'un procés constituent des de la base. Aquest esforç de debat popular al voltant de com organitzar la societat obre el camí per a un procés constituent, des de la base, que trenqui amb el règim del 78.

Perquè volem decidir-ho tot: com garantir també els drets LGTBI, drets de les dones, drets laborals, papers sense contracte, transport públic i de qualitat, gestió sostenible dels recursos... i d'altres reivindicacions. També per a exigir l'amnistia per a totes les persones represaliades per lluitar per un món més just i la derogació de la llei mordassa i el tancament de tots els CIEs i la fi dels abusos policials.

Per a més informació, llegiu el manifest http://wp.me/p6pI1h-e, o seguiu-nos a facebook o twitter.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article