Seguiment de les caixes niu instal·lades al bosc de Les Graus

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza pel diumenge 27 de gener una sortida de seguiment de les caixes niu que tenim instal·lades al bosc de Les Graus.

Les caixes niu són caus artificials que es posen per pal·liar la manca de forats naturals als nostres boscos, degut a la tala d'arbres vells abans d'envellir. Les caixes que tenim penjades són per a les mallerengues, uns ocells insectívors que ens permeten gaudir d'un bon control plaguicida, ja que s'alimenten normalment d'insectes, ja siguin ous, larves, ninfes o adults. Es col·loquen caixes niu per tal de fer un seguiment de la població d'ocells i donar a conèixer les diferents espècies d'ocells i els problemes que pateixen.

És important ajudar als ocells en un moment en que passen per moltes dificultats, fins i tot les espècies més comunes com el pardal pateixen fortes reduccions de les seves poblacions a nivell mundial. No se sap ben bé qui és la causa però hom creu que bona part de la culpa està en l'ús abusiu d'insecticides i plaguicides.

Sortirem a les 10:30 del matí de l'aparcament de terra situat al costat de l'Hospital Comarcal de Vilafranca. Cal portar calçat adequat per caminar. La sortida és oberta a tothom i gratuïta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article