Els figuerencs tenen dret a decidir... Quan convé al govern municipal

No és només la corrupció. També el cinisme i l’oportunisme de molts polítics fastiguegen la ciutadania, fins al punt de posar en perill el sistema democràtic. Avui a Figueres, n'acabem de veure una altra mostra. Encapçalats per l’Alcalde Vila, els regidors de CiU i IC, han votat a favor del dret a decidir. Els mateixos que, sense cap mena d’explicació i contradient el que havien promès repetidament, van desestimar la possibilitat de convocar una Consulta Popular sobre l’emplaçament de l’estació, ara voten a favor d’una consulta sobre la independència de Catalunya, apel·lant a la democràcia i a la participació ciutadana. Els 6.349 figuerencs i figuerenques, majors d’edat i amb dret a vot, que van signar demanant la consulta de l’estació, tenen motius per sentir-se insultats per aquests oportunistes. El govern municipal té por dels seus ciutadans; el govern municipal té por de fer el ridícul.

Malgrat tots els intents de maquillar els fets, les noticies dels darrers mesos, han posat en evidència que, en el tema del trasllat de l’estació, el més calent és a l’aigüera. Les operacions urbanístiques que havien d’ajudar a finançar aquesta caríssima jugada, han fracassat i les administracions no es volen comprometre a fer unes inversions tan quantioses. Fomento, amb molt de retard, ha començat a construir una estació petita, amb un pàrking minúscul i sense accessos sobre una línia d’alta velocitat per la que, anant molt bé, circularan els AVES l’any 2013. Però ni està garantit que hi arribi la línia convencional ni molt menys la construcció de la caríssima variant nord, imprescindible per poder treure les vies del centre.

Els repetits intents de l’Alcalde Vila de carregar les culpes a la Conselleria de Política Territorial, no són més que excuses de mal pagador, perquè quan es va prendre la decisió “definitiva”, la crisi ja feia molt que durava. Ell i el Conseller Nadal sabien el que arriscaven.

Ara el que cal es actuar amb saviesa i rectificar. Rectificar la Generalitat i rectificar l’Ajuntament. El camí correcte és el que tot un seguit d’organitzacions empresarials, forces polítiques i moviments socials vam expressar en una carta adreçada al President Montilla fa uns mesos. Efectivament, com demostren els estudis que té l’ajuntament, mantenir l’estació del tren convencional al centre, amb les vies soterrades, és la millor solució pel transport públic comarcal i, a més, és la solució amb menys impacte sobre el territori, la més ràpida, la més fàcil i la més barata.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article