La licitació d'obra pública també es contrau

Una informació que ha passat amb certa discreció però que mostra de manera evident que més enllà de les paraules hi ha els fets són els números presentats aquesta setmana -de fet fan una estadística gairebé mensual- de les inversions del govern de l'estat en infraestructures.
Les dades que són de Seopan, la patronal que agrupa les principals constructores, ens indiquen que la licitació d'obra pública s'ha alentit. Concretament, assenyalen com en els vuit primers mesos de l'any s'han licitat obres per un import de 11.081 milions d'euros, el que suposa una caiguda del 33,6% respecte al mateix període de 2007.

Aquesta caiguda s'explica en part pel descens del 37,1% en les licitacions dutes a terme pel Ministeri de Foment, que va treure a concurs obres per 9.190 milions d'euros, davant dels 14.601 milions registrats entre gener i agost de 2007, segons les dades de la patronal. Dins de Foment, destaca la menor activitat de la Direcció General de Carreteres, que va licitar el 73,4% menys, fins als 2.028 milions, i de l'ens Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, que va reduir els seus concursos el 25,1%, amb amb prou feines 1.411 milions.

Ben al contrari, la Direcció General de Ferrocarrils va experimentar un increment del 109,4%. L'altre gran ministeri inversor és Medi Ambient i Rural i Marí i també segons aquestes dades ha reduït la licitació d'obres fins un 50%.

Avui mateix el govern anunciava noves propostes per incrementar l'obra pública si bé, de moment, les dades semblen indicar que una cosa són els anuncis i l'altra les xifres que tenim sobre la taula.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article