No hi ha hagut cap previsió

Aquests dies, molts diaris s'han llançat a explicar sous i despeses sumptuoses de responsables públics com si de cop, una mà invisible hagués començat a destapar dossiers llargament adormits en algun calaix sinistre. Alguns casos però són recents, despeses realitzades quan la crisi ja havia ensenyat la seva cara més cruenta. I això mostra la falta de previsió i, de fet, que l'administrador no pensa pas en l'administrat.

No cal recordar el temps que van trigar els nostres mandataris a pronunciar la paraula "crisi". Fins i tot hi ha la possibilitat que no es manifestés públicament per por a empitjorar les coses. Com diuen el botiguers, si dius que no vens res, acabaràs sense vendre res! Ara bé, no esmentar-ho públicament és una cosa i una altra ben diferent és no preparar-se pel que es veu a venir. Un conegut consell popular diu que "cal preparar-se pel pitjor i esperar el millor" i el que demostren totes les informacions sobre els nostres administradors és que no han fet la feina.

Quants Departaments, Ministeris, Ajuntaments han pres mesures per reduir despeses, rebaixar taxes o impostos o no incórrer en compres "fora de lloc" en unes circumstàncies com les actuals? És prou clar que no hi ha hagut previsió. Es pot argumentar que la crisi ha arribat de cop, que ningú l'esperava, però també mereixeríem que algú, en algun despatx hagués pensat en preparar-se pel pitjor veient com anaven les coses amb les hipoteques escombraries ja l'agost del 2007

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article