El Barça i Hisenda

S'ha parlat molt dels dos models de joc i d'equip que encapçalen el Barça i el Madrid però, si hi reflexionem des del punt de vista d'Hisenda, ben segur que el del Barça ha de ser més del seu grat.

El pla de l'equip català, que Josep Guardiola ha portat a l'excel·lència, es basa en jugadors locals reforçats per jugadors estrangers de qualitat. És a dir, el FC Barcelona aposta per donar oportunitats als jugadors de l'escola local i aquesta circumstància afavoreix, de passada, que els ingressos d'aquests jugadors augmentin i, per tant, que acabin engreixant les arques d'Hisenda quan els toca fer la declaració de renda.

Per contra, el model del Real Madrid és fitxar a grans estrelles internacionals a base de talonari i als qui els acompanyen. Tots ells han emergit en d'altres equips, també amb grans ingressos, per tant Hisenda recapta el que pot als estrangers i impostos similars als que ja cobrava a la resta de jugadors.

I aquesta és una bona metàfora per mostrar un model de creixement de país basat en l'excel·lència: apostar per la gent de casa fa que es potenciïn les seves capacitats, ens fa gaudir de tardes de glòria i les aportacions d'aquestes figures locals a l'IRPF poden acabar beneficiant a tothom.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article