Sobre l'encàrrec d'estudis

No voldria perdre l'oportunitat d'intervenir en la polèmica sobre els estudis encarregats per la Generalitat i qualificats com a inútils pel mateix conseller d'Economia. Bé, de fet va dir que no tenien una 'utilitat rellevant'. Hi ha prou exemples de la "inutilitat"  de la que s'ha parlat com ara "saber 10 arguments per a fomentar joguines no sexistes" o "esbrinar com vendre deute de la Generalitat en un moment de col.lapse del mercat". Elaborar estudis que són redundants amb els que ja ha realitzat la mateixa Generalitat o bé d'altres que són la cirereta de tots els estudis com és "l'encàrrec sobre bones pràctiques administratives" a algú que formava part de la junta gestora del Palau de la Música.

Però convé considerar també que no s'ha pres, ni es pensa prendre, cap mesura ni depurar responsabilitats per aquests encàrrecs i crec que això destapa el fons de la qüestió: No està regulat el finançament dels partits polítics, ni està reglamentat el treball dels "grups de pressió" que, desenganyem-nos, no actuen només als EEUU. Quants d'aquests informes s'han fet servir per a desviar diners a agrupacions pròximes? I quants, aprofitant la mancança de regulació seriosa, han servit per engreixar amics i "experts" que no passarien un mínim de rigor i que han acabat esprement el benefici propi?

Després de tot plegat m'he quedat sobtat avui en llegir que un estudi de la NASA ha detectat aigua a la Lluna i a Mart. Què volen que els digui! Perquè alhora m'ha vingut al cap l'informe de la PMS alertant que cada dia moren 4.500 nens al món per manca d'aigua potable. Una cosa és la realitat i l'altre fer volar coloms.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article