L'estrès danya l'ADN

Investigadors de la Duke University Medical Center han descobert el mecanisme a través del qual l'estrès danya l'ADN.


La ment i el cos humà responen a l'estrès amb l'activació del sistema nerviós simpàtic i alliberant adrenalina i noradrenalina. L'activació de la resposta a l'estrès és generalment transitòria i va acompanyada d'immunosupressió, inhibició del creixement i altres mecanismes que poden ser perjudicials a llarg termini. Quan l'estrès es cronifica, la resposta pot anar associada a malalties, com ara les úlceres pèptiques o els trastorns cardiovasculars i, ara, els estudis epidemiològics indiquen clarament que l'estrès crònic provoca danys en l'ADN . Aquests danys en l'ADN, induïts per l'estrès, poden promoure l'aparició de tumors.


L'estrès crònic es caracteritza per les taxes elevades d'adrenalina, i aquesta adrenalina és la que provoca, indirectament, danys en l'ADN. Els científics han descobert el mecanisme molecular pel qual l'adrenalina provoca la disminució sostinguda dels nivells de la proteïna P53, una proteïna supressora del desenvolupament de tumors i considerada la "guardiana del genoma" ja que impedeix que s'hi produeixin alteracions. L'estudi ha revelat que els danys en l'ADN s'acumulen en resposta a l'estrès crònic.


Dissenyar el teu pla personalitzat per prevenir i controlar l'estrès t'interessa, la teva salut i la teva qualitat de vida hi guanyaran! Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!


Sophia Blasco Castell, assessora i coach personal
[email protected]
657 825 188
Al Twitter
Al Google +A LinkedIn
Receptes per Viure Bé!


Poder també t’agradarà:
L’estrès, a ratlla! (e-Book gratuït)
Estrès, prevenció i gestió
Què és l’estrès? (àudio)
Estrès. Test de vulnerabilitat a l’estrès


Bibliografia:
Article originalment publicat a Receptes per Viure Bé!
La nota de premsa At Last, A Reason Why Stress Causes DNA Damage que ha publicat la Duke University Medical Center
L'article A stress response pathway regulates DNA damage through β2-adrenoreceptors and β-arrestin-1 ha estat publicat a Nature
L'ADN a la Viquipèdia

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article