Amb motivació per deixar de fumar?

El 70% de les persones fumadores volen deixar de fumar per qüestions de salut. Un 50% de les persones fumadores afirmen que, o bé per les persones del seu entorn, o bé pel preu del tabac, s'estan rumiant la possibilitat de deixar de fumar. Un 20% de les persones fumadores diuen que la preocupació per la salut de les persones no fumadores, els consells del metge, l'estigma social que representa ser fumadora i les prohibició de fumar en llocs públics els han portat a valorar la possibilitat de deixar de fumar.
.

Quan deixes de fumar, assoleixes un repte extraordinari. Els beneficis personals de deixar de fumar són múltiples: et millora la salut i l'aspecte, fas més bona olor, guanyes llibertat, tens més diners i t'augmenta l'autoconfiança i la teva imatge també millora socialment, entre molts d'altres beneficis; la societat també hi guanya (recordem que tot educa, som un model per als menuts i per als que encara fumen), estalviem en despesa sanitària i deixem d'embrutar l'aire. Deixar de fumar ens reporta un bon grapat de beneficis, no et sembla?.
.

Deixar de fumar no és fàcil, iCoach "ExSmokers are UnStoppable", Les exfumadores som imparables , és una App per a mòbil de l'àmbit de la salut, una eina eficaç per ajudar les persones fumadores a deixar de fumar; és una plataforma d'entrenament digital, de lliure accés i disponible en 23 de les llengües oficials a la UE, disponible en castellà; encara no hi és en català.
.

iCoach "ExSmokers are UnStoppable" té per objectiuajudar les persones fumadores a deixar de fumar i encoratjar les que encara no s'han decidit a fer el pas; el programa s'estructura en 5 fases:

  • Fase 1: No tinc intenció de deixar de fumar.
  • Fase 2: Hauria de deixar de fumar, però m'ho estic rumiant.
  • Fase 3: Deixaré de fumar aviat.
  • Fase 4: Tot just acabo de deixar de fumar.
  • Fase 5: Porto una temporada sense fumar.

.
Els resultats del programa iCoach "ExSmokers are UnStoppable"són bons, més del 30% de les persones que l'han utilitzat han aconseguit deixar de fumar.

.
Una tercera part de la població europea encara fuma i el tabaquisme no para de fer estralls en la salut i en la vida de les persones que fumen i de les que no fumen.

.
Si encara fumes, compta amb el meu suport professional i personal (fa més de 20 anys que sóc exfumadora) per aconseguir deixar de fumar. Parlem-ne! Comença ja! Com més aviat t'hi posis, més aviat començaràs a obtenir-ne els beneficis.

.
Sophia Blasco Castell
, assessora i coach

.
Nota:
Les dades han estat extretes de l'Eurobaròmetre especial 332, de maig de 2010

.
Article publicat originalment a Receptes per Viure Bé!

Compartir és estimar! de Jose Mondo

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article