L’Anna i la bàscula

Feia dies que l'Anna notava que la faldilla li anava lleugerament estreta, no li feia gràcia pesar-se, sabia que la bàscula li confirmaria les seves temences. Intentà distreure's i focalitzà la seva atenció en aquell informe que estava enllestint. Camí de casa, en passar per la farmàcia es va pesar, la bàscula va dir: 78 quilos. Quin cop més baix; havia augmentat 3 quilos en poc més d'un mes. De totes maneres, 3 quilos eren molts quilos, va decidir pesar-se en una altra bàscula, poder aquesta no estava ben ajustada; va caminar fins al centre i allí va pesar-se novament, la bàscula del centre li va donar un pes diferent, 78,5 quilos, 3 quilos i mig! Caminant una estona havia augmentat mig quilo! No donava crèdit. En arribar a casa, va decidir sopar fruita. L'endemà, de bon matí, es va pesar novament, la bàscula de casa li va ser més agradosa, li va donar un pes de 77,5 quilos. Aquell ball de xifres la desconcertava.

 

Aquesta relació amb la bàscula sovinteja. Qui no ha patit desconcerts pel ball de xifres? Qui no ha temut l'hora de pesar-se? Qui no ha viscut la frustració de trobar-se que com a premi per fer bondat amb les postres un augment de pes? Si volem controlar el nostre pes corporal, o hem observat un lleuger augment de pes i hem decidit posar en marxa un pla per aprimar-nos, o hem començat una dieta i volem fer-ne el seguiment, ... ens interessa harmonitzar la nostra relació amb la bàscula, ens pot ajudar a tenir cura de la nostra salut. La doctora Pilar Senpau ens proposa un parell de suggeriments per fer-nos-ho fàcil:

1.- El millor moment del dia per pesar-se és al matí, en llevar-se, abans d'haver esmorzat i després d'haver orinat. El pes varia al llarg del dia, en vestir-nos, en esmorzar, en havent dinat; a la nit, abans de gitar-nos, és quan probablement el pes es troba en el seu punt més alt. Hi ha molts factors que poden fer variar el pes d'un a tres quilos al llarg del dia.

2.- Si tenim per costum pesar-nos quasi a diari, la doctora ens recomana prendre com a pes de referència el més baix de la setmana, ja que cada dia el nostre pes és diferent; hi ha molts factors que poden incrementar el pes reflectit a la bàscula sense que això signifiqui que ens hem engreixat: - Els canvis hormonals han afectat el grau de retenció de líquids. - Un refredat, ens ha engegat un procés inflamatori i hem retingut líquids. - Tenim concertada una entrevista molt important, el nostre nivell d'estrès s'ha incrementat; l'estrès , de vegades, ens pot comportar un increment de retenció de líquids. Per aquests motius se'ns recomana anotar, com a pes de referència, el més baix de la setmana.


Si fas un seguiment del teu pes corporal, per perdre pes, amb l'objectiu de preservar una bona qualitat de vida, aquest parell de recomanacions t'estalviaran més d'un ensurt. T'interessa controlar el sobrepès, i la bàscula et pot ajudar a aconseguir-ho si entens les fluctuacions de pes com quelcom absolutament natural de la teva fisiologia.


T’imagines perdre pes sense fer dieta? T’imagines menjar sense culpa? T’imagines aprimar-te sense esgotar-te fent exercici? T’ho imagines? Fent més saludable el teu estil de vida, ho pots aconseguir!


Adoptar un estil de vida saludable per perdre pes no és fer dieta. Adoptar un estil de vida saludable per aprimar-se no és un medicament. Adoptar un estil de vida saludable per recuperar el teu pes saludable no és una teràpia. I funciona! Hi tens molt a guanyar! L’únic que pots perdre és pes! El teu coach personal pot ajudar-te a aconseguir-ho! Posa-t'hi!


Aricle publicat originalment a Receptes per Viure Bé!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach personal
[email protected]
657 825 188
Al Twitter  Al Google +  A LinkedIn
Receptes per Viure Bé!
Agenda d’activitats
+ Receptes per Viure Bé!

Poder també t'agradaran: Salut i alimentació (àudio)
Test d’Estil de vida saludable
Aigua i salut, mites
Més continguts sobre , i  


Bibliografia:
Raons de pes, de Pilar Senpau, Col·lecció Salut i Vida, editorial Pòrtic, 2009.

Compartir és estimar! de Jose Mondo

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article