La vitamina C, antídot de l’Alzheimer

Investigadors de la Universitat de Lund, a Suècia,  han descobert una nova funció de la vitamina C. La vitamina C pot dissoldre els agregats de proteïnes tòxiques causants de la malaltia d’Alzheimer. Els resultats s’han publicat a la revista Journal of Biological Chemistry.

En la malaltia d’Alzheimer, al cervell, s’hi dipositen uns agregats de proteïnes letals per a les neurones, i les primeres en patir l’agressió són les del centre de la memòria.

En tractar el teixit cerebral de ratolins amb Alzheimer, els agregats proteics tòxics es dissolenamb la vitamina C, una propietat desconeguda fins ara, ha declarat Katrin Mani, professora de Medicina Molecular de la Universitat de Lund.

Els antioxidants com la vitamina C tenen un efecte protector front a diverses malalties, des de la grip comuna als atacs de cor i la demència.

El fet que la vitamina C pot aturar el desenvolupament de la malaltia d’Alzheimer obre noves oportunitats en la recerca sobre l’Alzheimer i les possibilitats que en ofereix la vitamina C, ha manifestat la professora Katrin Mani.

Una bona font de vitamina C són les fruites i les verdures fresques.
 

Sophia Blasco Castell, assessora i coach personal
[email protected]
657 825 188
Al Twitter  Al Google +  A LinkedIn
Receptes per Viure Bé!


Articles relacionats:
Estem preparats per conviure amb l'Alzheimer? 
Articles sobre Alimentació i Salut
Trobaràs més informació sobre La vitamina C  i els antioxidants a la Viquipèdia

Documentat a la nota  de premsa de la Universitat de Lund: A new function for vitamin C in Alzheimer’s Disease

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article