Ictus, prevenir-lo paga la pena!

Podem prevenir l'Accident Vascular Cerebral (AVC). Un estudi publicat al British Medical Journal ens proposa quatre mesures amb les que podem reduir significativament les possibilitats de patir un Accident Vascular Cerebral.

L’estudi ha comptat amb la participació de més de 20.000 persones, hòmens i dones majors d’11 anys, i els investigadors han pogut demostrar que podem reduir el risc de patir un accident vascular cerebral (AVC) en un 50% si adoptem 4 mesures per fer més saludable el nostre estil de vida:

1.- Alliberant-nos del tabac i respirant aire net de fum.

2.- Acabant amb el sedentarisme, practicant una activitat física moderada, com per exemple caminant mitja hora diària.

3.- Limitant el consum d’alcohol, a com a màxim 14 gotets, o copetes, setmanals.

4.- Menjant fruites i verdures fresques, almenys unes cinc racions diàries.

A més més, hi ha certs factors de risc que també ens hi poden predisposar, molts d’aquests els podem reduir significativament adoptant un estil de vida saludable, aquests factors són:

- La hipertensió arterial
- La diabetis
- El colesterol alt
- El sobrepès i l’obesitat

Aquest indicadors estan relacionats directament amb l’estrès i l’estil de vida, és a dir, reduint i gestionant l’estrès i adoptant un estil de vida saludable contribuirem a millorar la nostra salut considerablement.

Minimitzar el major nombre possible de factors de risc i adoptar un estil de vida saludable ens interessa, la nostra salut i qualitat de vida en sortiran guanyant!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach personal
[email protected]
657 825 188
Al Twitter  Al Google +  A LinkedIn
Receptes per Viure Bé!

Article relacionat: Ictus, identificar-lo és vital!

Bibliografia: 
Combined effect of health behaviours and risk of first ever stroke in 20 040 men and women over 11 years’ follow-up in Norfolk cohort of European Prospective Investigation of Cancer (EPIC Norfolk):  http://www.bmj.com/content/338/bmj.b349.full

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article