Què se n'ha fet, del goig de viure?

Les bones maneres són un conjunt de regles del joc social elegants i pròpies del saber fer i de cortesia social, del saber comportar-se, que ens recomanen: dominar els instints, controlar la voluntat, practicar la prudència i la discreció, aplicar la moderació en les paraules, ... en resum, una contenció a casa, al carrer, a taula, en vestir, en calçar, en riure, en plorar i en viure. El dolor i l'alegria cal expressar-los estèticament al gust de l'època; un esclat de riure és valorat com escandalós i ordinari; les manifestacions de dolor han de ser moderades, sense excés de dramatisme, cas contrari són mal percebudes.
Seguir aquestes recomanacions ens proporcionarà un ambient segur, sense canvis, tranquil, d'una tonalitat grisa, amb una quotidianitat caracteritzada per una convivència quasi calcada, dia rere dia, amb unes maneres moderades, reposades, sense gaire estridències. Les formes s'han de guardar arreu, els rols s'han de seguir escrupolosament al llarg de les 24 hores de cadascun dels dies de la nostra vida.

I què se n'ha fet del goig de viure?
El tenim engarjolat per la mesura i les bones maneres, d'acord a l'esperit de l'època. Però, de tant en tant, la força del goig de viure és tan gran que s'escapa de la garjola i es mostra amb tota plenitud. En aquestes ocasions, de vegades, descobrim l'alegria i el goig de viure amb tota la seva força rejovenidora i vivificant extraordinària.

Trobaràs un esclat del goig de viure a:
http://www.youtube.com/watch?v=ia34kknFpk0

Fes-lo córrer!
El goig s'encomana, encomana'l!

Articles relacionats:
Vivim la vida o la deixem córrer?
A la recerca de la felicitat
Vacunem-nos contra l'adversitat!


Sophia Blasco Castell, assessora i coach personal
[email protected]
657 825 188
Al Twitter  Al Google +  A LinkedIn
Receptes per Viure Bé!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article