Defensem els nostres drets laboral. 29M Vaga general

Cridem els treballadors i treballadores a respondre de manera contundent a l’aplicació de la Reforma Laboral del PP i a participar activament en les mobilitzacions que es convoquin per aturar aquesta mesura.

Aquesta nova reforma laboral dóna continuïtat a la progressiva degradació de les condicions laborals imposades en reformes anteriors.

L’objectiu real és incrementar encara més el poder de la patronal en les relacions laborals, aprofitant la crisi econòmica per a disciplinar i debilitar els treballadors i al moviment sindical.

Crida l’atenció que mentre l’objectiu formal de la reforma hauria d’haver estat la creació d’ocupació i l’estabilitat del mateix, el centre del debat s’ha situat en com disminuir el cost de l’acomiadament. S’eliminen els contractes amb l’ indemnització de 45 dies per any treballat en els acomiadaments improcedents i es substitueix per un únic indefinit de 33 dies per any treballat i un màxim de 24 mensualitats.

Es generalitza l’acomiadament objectiu per causes econòmiques amb indemnització de 20 dies per any treballat; les empreses podrà acomiadar tan sols justificant una caiguda de vendes, encara que segueixi obtenint beneficis.

Per d’altra banda, s’ataca frontalment a la negociació col·lectiva donant tot tipus de facilitats a les empreses per a desvincular-se del pactat en conveni tan en salaris com en condicions laborals.

Cada dia que passa queda més de manifest que els treballadors i treballadores catalans tenim que disposar d’instruments que materialitzin el nostre dret a decidir sobre les polítiques socials i econòmiques que s’apliquin a la nostra nació.

Aquesta és la única manera de defensar no només els drets laborals, si no també de poder materialitzar un canvi social que permeti que siguem els ciutadans i no el capital el centre i eix de la política econòmica. Aquesta és la única forma de superar d’un cop per totes l’esquema de “Madrid decideix i als catalans se’ns imposa”.

Cridem els treballadors i treballadores a respondre de manera contundent a l’aplicació de la reforma i a participar activament en les mobilitzacions per aturar les mesures contra els drets laborals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article