La Gran Muralla i els emperadors

Molts segles, la successió de desenes d'emperadors i més de 10 milions d'éssers humans morts en aquesta tasca, van suportar la construcció de la Gran Muralla Xinesa.

Uns diuen que sí, d'altres diuen que no, que és tan llarga, que els astronautes la veuen des de les seves finestretes.

Des de la setmana passada, amb l'aprovació de cinc mega preses a Aysén a la Patagònia xilena, es preveu que en menys de 10 anys es realitzin inundacions de milers d'hectàrees, i una línia elèctrica, de més de 2.300 quilòmetres de llarg, 100 metres de ample i cada 400 metres un gegant elèctric de 70 metres d'alçada.

Una muralla de desforestació, des de Barcelona fins a Varsòvia, 20 vegades més ampla i 10 vegades més alta que la muralla de Xina.

Una cicatriu que va dissenyar -i en la qual col.laborarà amb tota la seva potència i entusiasme- l'elèctrica Endesa.

Una ferida planetària sota els regnats que van permetre la primera privatització d'Endesa (a càrrec del govern de Felipe González), que la va rematar Aznar i que Zapatero va obsequiar a Enel, sota la batuta de l'emperador Berlusconi.

Una terrible rascada que divideix dos mons: el dels que saben i volen conviure sota les premisses de la Natura, i el dels emperadors que administren sota els interessos econòmics.



 
Gustavo Duch, El País, 15 maig 2011

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article