Vaixells monstruosos

Batejos, del llibre Mucha gente pequeña, per a la campanya STOP MONSTER BOATS

Es complien deu anys del desastre del petrolier davant les seves costes, i Antonio, de la Fundació Lonxanet a Galícia, va obrir un quadern desgastat pel vendaval, les onades i el salnitre.

A la pàgina de l'esquerra portava un registre: "Beatriz", "Nova Pilar", "Sant Pere", "Virxe do Carme", "Boira" o "Estrella de Mar". A la pàgina oposada tenia anotats: "Titanic", "Posidó", "Polycommander" o "Prestige".

-Els Pescadors artesanals ─explica─ amb pintura blanca bategen als seus vaixells amb el nom de l'estimada per viatjar ben acompanyats; amb noms de sants o de verges a qui els preguen prodigis que els permetin tornar; o, amb noms dels dominis Blaus en senyal de màxim respecte.

En canvi -continua- a la flota de la pesca industrial, que surt a mar per lucrar-se sense posar mesura, és l'arrogància i la prepotència que fan de padrins. Noms desafiants, de Déus superbs, per a màquines a les que mou el poder.

Al port, Antonio assenyala un dels més petits vaixells de pesca que es balanceja, ─és el "Feliç", que no necessita ser gran ni titànic per sentir-se orgullós.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article