Sobre el nou tancament de les farmàcies

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya han anunciat un nou tancament per demà dijous per denunciar els quatre mesos d'endarreriment en els pagaments. La protesta es limitarà a tancar persianes durant l'horari de matí i a una concentració a la una del migdia davant la delegació del govern espanyol a Barcelona.
Davant d’aquesta decisió, des de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) volem fer palès que:
1.- Entenem que els farmacèutics tornin a dir prou i es vegin abocats a prendredecisions contundents davant dels reiterats impagaments que estan fent inviable la continuïtat de la dispensació tal i com s’havia fet fins ara.
2.- No obstant això, la decisió de passar de la queixa verbal a l'acció directa, tal i com va succeir en l’anterior tancament patronal efectuat el 25 d'octubre de 2012, perjudica de forma directa, com sempre, als ciutadans, especialment aquells malalts que requereixen d’un seguiment farmacològic especial i a aquells que no poden desplaçar-se a les oficines de farmàcia de guàrdia..
3.- Les farmàcies només obtindrien una mica d'oxigen si el Govern espanyol donés llum verda al pla ICO proveïdors al Consell de Ministres del proper divendres. Per aquesta raó, entenem i donem suport a la concentració que demà dijous es farà davant la seu de la delegació del Govern central a Barcelona, amb la
intenció d’acabar amb aquesta situació insostenible.
4.- Demanem al conseller de Salut, Boi Ruiz, que mantingui un constant diàleg amb els farmacèutics i segueixi treballant per buscar solucions, alhora que exigim la total garantía que sota cap concepte, ningú es quedi sense medicaments. En aquest sentit, el conseller ja ha anunciat que si alguna farmàcia no pot disposar d'algun medicament per problemes econòmics, la Generalitat farà que en tingui accés o s'indicarà al ciutadà on ha d'anar per adquirir-lo.

De nou, des de la CUS apel·lem al diàleg i a la responsabilitat de totes les parts implicades, especialment per part de les administracions deutores, per posar fi a un conflicte que ja fa massa mesos que s’allarga per culpa dels reiterats incompliments dels qui haurien de donar exemple i que com sempre repercuteix en
la part més feble, els ciutadans malalts.

Barcelona, 6 de novembre de 2013.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article