La saturació de les urgències dels hospitals perjudiquen a malalts i també als treballadors sanitaris

Davant la greu situació que els professionals dels centres sanitaris catalans estan denunciant la Coordinadora d’usuaris de la Sanitat, DEMANA

- A la Conselleria ACCIONS IMMEDIATES QUE MILLORIN LA GREU SITUACIÓ DE LES URGÈNCIES DELS HOSPITALS.

- Que faci tot el que estigui al seu abast i més, per evitar el patiment dels usuaris i malalts i la greu situació de saturació que pateixen els treballadors sanitaris.

- Tot i que la saturació de les urgències, que segons diu Salut no és pitjor que altres anys, el que sí ha canviat en els últims anys es la demanda i el perfil dels malalts i per això cal crear canals alternatius que ajudin a evitar aquests col·lapses. Creació de centres sociosanitaris per atendre als malalts crònics, grans i fràgils.

- L’educació sanitària, i la informació són cabdals per implicar als usuaris en el bon ús dels recursos sanitaris. (Assistència Primària, Centres d’Urgència d’assistència Primària CUAP’s). Els ciutadans hem de conèixer quins recursos alternatius podem utilitzar, però per això cal treballar a mig termini l’educació sanitària i la informació dels recursos existents per evitar aquests col·lapses.

- Mentre això no sigui una realitat ,els ciutadans estem legitimats per anar a on creiem que ens poden ajudar a resoldre els problemes de salut que patim. Ajornar les intervencions programades, que no oblidem fa temps esperen, no pot ser la millor solució, perquè en definitiva qui pateix és sempre el mateix l’usuari.

LA CONSELLERIA ÉS SENSIBLE A TOTS EL QUE HEM COMENTAT però amb això no hi ha prou cal també que actuï de manera resolutiva per minvar la greu situacióactual.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article