Premis i sancions en cirurgia no vital

La Coordinador d'Usuaris de la Sanitat -CUS- considera necessari opinar sobre la proposta que estudien al Regne Unit sobre retardar intervencions quirúrgiques no vitals en cas d’obesitat o addicció al tabac.

En primer lloc cal recordar que les llistes d’espera quirúrgiques ja ens castiguen prou a tots, sense distincions. Tot i que s’estan fent grans esforços per a reduir-les, són el que són.

Cal diferenciar entre ambdues circumstàncies. En el cas de les persones fumadores s’hauria de comprovar que el sistema públic de salut posa al seu abast tècniques adients i suficients de deshabituació. En el cas de les persones amb obesitat, a més a més dels tractaments i hàbits alimentaris i de vida que es poden adoptar, se sap que hi ha altres factors fisio-patológics difícils de controlar.

De la mateixa manera que es proposen aquets dos tipus d’exclusions es podrien anar afegint d’altres. La llista podria acabar amb la llistes d’espera i amb el dèficit econòmic sanitari, però es aquesta la qüestió?

 Aplaudim que en el nostre país no es plantegin aquestes propostes i que es destinin cada cop més recursos a la prevenció primària. Cal començar educant als nens i formant a la resta de la població en hàbits saludables, a fi de tenir una població més conscienciada i més sana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article