Sobre l'advertiment de les farmàcies davant la impossibilitat de seguir comprant medicaments

Des de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) volem expressar la nostra preocupació davant les declaracions del president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, qui ha assegurat que no poden continuar finançant de la seva butxaca els medicaments i deixaran de comprar-ne si no cobren el que se’ls hi deu.

Els representants de les 3.100 farmàcies de Catalunya han confirmat que fins al 2014 no cobraran les factures que els deu la Generalitat pels medicaments subjectes a recepta pública que han dispensat. Al deute de Salut -de 107 milions- s'hi suma l' incompliment del pagament de 309 milions corresponent a factures de l'any passat que havia de satisfer l'Estat en el pla de proveïdors amb què preveu assumir la morositat que arrosseguen les administracions públiques.

Des de la CUS volem manifestar el següent:
1.- El desabastiment a les farmàcies de medicaments de la cartera pública de salut pot crear una greu situació de manca de seguiment terapèutic.
2.- Si els malalts i usuaris han d’avançar l’ import dels medicaments receptats es generarà una greu situació de manca d’adherència per part de malalts que no puguin pagar de forma avançada els medicaments.
3.- Exigim al Govern central i en concret, al ministre d' Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, que compleixi amb les seves promeses del Pla de Proveïdors.
4.- La Generalitat ha de fer tot el que estigui al seu abast per evitar aquesta situació, el CatSalut diu que "ni podem ni volem traspassar el cost de la totalitat del medicament al ciutadà"`, llavors què ens passarà als usuaris?
5.- Proposem al Govern central que, tenint en compte la greu situació de les farmàcies, no solament catalanes sinó també espanyoles, arbitri alguna mesura per aconseguir que la indústria farmacèutica doni més temps per pagar les factures.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article