Rebuig al copagament dels medicaments dispensats a les farmàcies d'hospitals

Des de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) volem manifestar la nostra disconformitat per la modificació de les condicions de finançament públic de diferents medicaments, fins ara gratuïts, que es dispensen en els serveis de farmàcia dels hospitals als pacients no hospitalitzats. Concretament, la mesura suposarà que una cinquantena de medicaments passin a ser de copagament.

La resolució, anunciada aquest passat dijous pel Ministeri de Sanitat a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), entrarà en vigor a partir del proper 1 d’octubre i suposarà que els pacients que precisin d’aquests tractaments hagin d’abonar un 10% del preu dels mateixos, amb un màxim de 4,20 euros per medicament. A la llista de medicaments subjectes a aquest copagament es troben tractaments contra
el càncer, l’ hepatitis C, o l’ artritis, entre d’altres malalties prou importants.

Considerem que aquests mesura, aprovada de forma unilateral per part de l’Estat sense el consens de la Generalitat de Catalunya ni de la resta de Comunitats Autònomes, ha estat presa amb molt poc marge de temps, el que pot comportar problemes per a que els hospitals i els serveis de farmàcia dels centres sanitaris públics s’hi puguin adaptar amb totes les garanties.

No podem ni volem deixar d’expressar el nostre rebuig vers una mesura que implica un perjudici per les persones que, a més de veure’s afectades per una malaltia, han de fer front a una nova càrrega econòmica. Penalitzar les persones amb càncer, hepatitis C o qualsevol afecció de tipus crònic no pot ser mai una mesura recaptatòria justificable.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article