Vaga d'ambulàncies a Catalunya

Des de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) volem expressar la nostra preocupació davant la vaga que el sector privat del transport sanitari a Catalunya va iniciar el passat 9 de setembre i que es perllongarà fins el proper dia 12 del present mes.

La protesta, convocada pels sindicats Usoc, CCOO i UGT, arriba després que la patronal Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies anunciés una rebaixa salarial del 9,2%, justificada per la retallada aquest any del 4,6% en les tarifes que paga el Servei Català de la Salut (CatSalut). Com acostuma a succeir en aquests casos, hi ha un important ball de xifres en relació al seguiment de la convocatòria i els possibles incidents que, segons els sindicats, s’ hagin pogut produir.

Malgrat considerem que, com no pot ser d’una altra manera, tot col·lectiu que se senti agreujat té dret a defensar els seus interessos, raó per la qual existeix el dret a vaga, no podem oblidar que quan es tracta de salut, la ciutadania té una sensibilitat extrema perquè els qui acaben sent perjudicats per aquesta mesura són, al cap i a la fi, els pacients. 

Esperem que els serveis mínims, que ha determinat el Govern, per garantir el transport en els casos d’urgència i necessitat inajornable -accidents, trasllats intrahospitalaris, pacients que requereixin serveis d'hemodiàlisi i d’oncologia- puguin donar la cobertura suficient.

Des de la CUS demanen la màxima sensibilitat tant al Departament de Salut com als sindicats, entenent les postures que cada un d’ells defensa però recalcant  la necessitat de cercar un acord beneficiós per ambdues parts a través del diàleg, doncs els drets dels usuaris de la sanitat ja s’han vist prou malmesos en aquest darrers anys.

Esperem que, en breu, patronal i sindicats puguin arribar a una bona entesa que sigui positiva per tots i doni garanties d’un transport sanitari de qualitat, especialment pel que fa a una resposta ràpida de les ambulàncies davant d’ una emergència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article