Els malalts amb pocs recursos han de salvar el sistema nacional de salut?

La COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT, davant la imminent entrada en vigor de les noves taxes incloses en la Cartera de Serveis Complementaris del Sistema Nacional de Salut vol expressar el seu rebuig més enèrgic amb el copagament del trasllat en ambulància.

1.- Perquè afectarà als malalts crònics, i a les persones amb escassos recursos econòmics, el que ocasionarà una major pèrdua de la seva qualitat de vida.

2.- És inconcebible que una persona malalta afectada per càncer hagi de pagar el seu trasllat per rebre el tractament de quimioteràpia o radioteràpia. Tampoc acceptem que els malalts de ronyó que necessitin tractament de diàlisis hagin de pagar també part del seu trasllat, encara que en ambdós casos s’hagi rebaixat l’aportació en cas de 4 trasllats setmanals.

3.- Tots aquests canvis en el nostre sistema de salut, més tots els copagaments que s’han introduït no fan més que malmetre el nostre estat de Benestar diluint-lo i deixant la part més feble de la nostra Societat a la intempèrie.

A aquest sector de malats amb pocs recursos que no ha provocat l’actual crisi econòmica, se l’obliga a fer aportacions que la seva butxaca no pot suportar. Un cop més DENUNCIEM que es penalitza la malaltia amb recopagaments que ofeguen la supervivència dels malalts i DEMANEM més sensibilitat al govern d’Espanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article