Presentació de la Societat Catalna per a la mediació en Salut

El dijous 7 de juny va tenir lloc la presentació pública de la Societat Catalana de Mediació en Salut (SCMS) constituïda per diverses organitzacions representatives dels usuaris, professionals i organitzacions sanitàries, entre elles la CUS com a membre promotor, per tal d’impulsar dins el sistema de salut –públic i privat- la mediació com a eina extrajudicial de solució de conflictes, tant a nivel de ciutadans amb els professionals de la salut, també entre els propis professionals o amb la institució i/o proveïdors.

La SCMS és una associació sense afany de lucre que vol ser un instrument que contribueixi a potenciar la cultura del diàleg i la negociació i a incorporar la mediació com a valor identificatiu del nostre sistema. El lema de la nostra associació: Multum lucratur qui a lite discedit (Molt guanya qui evita el plet). Guanyen les parts en conflicte i guanya també el sistema de salut en el seu conjunt.

La jornada, que ha comptat amb més de 250 assistents, ha estat inaugurada per Francesc José Maria, president de la Societat Catalana de Mediació en Salut i per Francesc Sancho, secretari d' Estratègia i Coordinació de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, que ha vingut en nom de l'honorable senyor Boi Ruiz, conseller de salut de la Generalitat de Catalunya.

La conferència de Mariló Gramunt, presidenta de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, que ha estat presentada pel degà del COPC, Josep Vilajoana. Després d'un animat coffe break, han intervingut Immaculada Barral, coordinadora del grup de treball sobre mediació en consum, Llibre Blanc de la mediació de Catalunya, Glòria Novel, directora de l'Observatori de Mediació en la Universitat de Barcelona i Inma Armadans, que va ésser Coordinadora del equip de "mediació en salut" del Llibre Blanc de la Mediació de Catalunya, que va venir en nom de Josep Redorta, advocat mediador que no ha pogut assistir a la jornada. Ha fet la cloenda Anna Maria Llanza, directora del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

La Societat Catalana de Mediació en Salut és una experiència totalment innovadora per la seva composició i finalitats; única en el món, nascuda de la iniciativa de la societat civil, per servir a aquesta mateixa societat en el marc del seu sistema de salut. Esperem doncs que, arrelat en la cultura de la negociació i el diàleg, el valor Mediació es converteixi en un element definidor del sistema de salut de Catalunya, al mateix nivell que
l’equitat d’accés, la qualitat dels serveis o la innovació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article