Demanem a la Generalitat que doni resposta a la problemàtica de les farmàcies per tal de garantir el bon servei al ciutadà


Davant l’anòmala situació què pateixen les farmàcies volem manifestar la nostra preocupació perquè aquesta situació no afecti directament als ciutadans, especialment a aquells que viuen en petits municipis i en comarques aïllades.

La CUS, defensa la igualtat dels ciutadans en l’accés als medicaments finançats pel Sistema Nacional de Salut, és a dir, el dret de disposar del seu tractament en qualsevol punt del país, en les mateixes condicions i al mateix temps, alterar aquest ordre pot posar en perill l’accés d’alguns ciutadans als medicaments prescrits pel seu metge.

Per tal de garantir la qualitat de la prestació farmacèutica, DEMANEM:

Evitar què algunes farmàcies amb un nucli d’habitants reduït i allunyat de les zones urbanes, es vegin obligades a tancar, per no poder fer front a la compra de fàrmacs finançats pel Sistema Nacional de Salut.

Que es defensi l’actual model de farmàcia, caracteritzat per la seva proximitat, accessibilitat i qualitat del servei sanitari, molt ben valorat per la
població.

Que es promogui i s’incrementi el valor de la farmàcia com a centre de salut integrat al sistema sanitari i es fomenti el desenvolupament de serveis de valor afegit, sobretot ara que alguns CAP’s han reduït el temps d’atenció o han tancat.

L’actual situació de crisi econòmica afecta a tots els estaments de la societat, també a les farmàcies i al servei que presten al ciutadà a causa de la reducció de l’estoc disponible, posant impediments per dispensar als pacients la seva medicació, sobretot, insistim, en municipis petits i en comarques allunyades. I a tot això, sembla què caldrà afegir el nou rol què possiblement hauran d’assumir, segons manifestacions del Conseller de Salut, Sr. Boi Ruiz, com a recaptadors del “nou tiquet moderador”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article