Menys diners per les mateixes prestacions i activitat, un binomi difícil de conjugar

Davant de les retallades anunciades pel Conseller de Salut, Boi Ruiz, ens preguntem:

- Si l’Assistència Primària ha de ser més resolutiva, per tal d’evitar les visites d’especialistes, d'on treurà el temps necessari?.

- Si no es cobreixen els professionals sanitaris (baixes, vacances, jubilacions) com es garantirà el servei i no minvarà la qualitat?.

- Com es garantirà l’equitat i l’accés a les persones que viuen a comarques allunyades dels centres de salut, per fer proves diagnostiques o anar a urgències?.

-Com es resoldrà el tema del transport, quan sigui necessari?. Hi ha persones què viuen soles, són grans i no tenen família ni transport, com és resoldrà?.

- Les persones laboralment actives, hauran de perdre més hores de treball de les necessàries per desplaçar-se per proves o visites a especialistes?.

- Si es redueix el pressupost com s’aconseguirà garantir l’actual cartera de serveis?

- Els ciutadans som conscients què hem de fer un ús responsable dels serveis sanitaris, però no volem perdre els drets adquirits després d’anys de lluita, amb el llistat de intervencions en garantia, que poden no ser urgents però si vitals i afecten la seva qualitat de vida.

Demanem en general que l'administració retalli menys en Salut, Educació i Serveis Socials, ja que són Departaments essencials per a la vida dels ciutadans.

- Estem d’acord en la reducció de l’estructura administrativa i de la burocràcia.

- Estem d’acord en reduir la despesa farmacèutica a base de re-negociar els preus dels medicaments amb la industria farmacèutica i els proveïdors.

- Estem d’acord en reclamar al Govern Central, el pressupost que ens correspon i en això hi donarem tot el nostre suport.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article