Copagament de nou!!!

El nostre sistema sanitari públic en condicions d'universalitat, gratuïtat i equitat sembla que trontolla i es torna a parlar de com regular al demanda assistencial. Davant d'això, la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat  (CUS: salut, consum i alimentació) vol fer palesa la seva posició enfront d’aquest tema tan candent.

NO AL COPAGAMENT COM A PRIMERA I ÚNICA OPCIÓ¡.

- La CUS es declara a favor de garantir la qualitat de la sanitat pública catalana però no a qualsevol preu! No creiem en formules màgiques, si en els canvis
organitzatius i de criteris.

- No podem admetre que s’implanti una taxa d’ús, copagament, tiquet moderador, etc., menys en plena crisi, sense abans aplicar altres mesures reguladores, i penalitzar a les capes socials més desafavorides, pensions baixes i rendes mitges i aturats.

- Experiències en altres països han demostrat que no són eficaços pel que fa a la disminució de la freqüentació sí en la desigualtat en l’accés a la sanitat pública.

- Apostem per racionalitzar la despesa que és el més urgent a fer i estem d’acord en què també passa per conscienciar als usuaris en el sentit que els recursos sanitaris no son infinits.

- Coincidim en l’increment dels impostos indirectes sobre el tabac i l’alcohol. Una més gran corresponsabilitat per part de les mútues i asseguradores i la
desgravació fiscal de les pòlisses d’assegurances de salut.

- L’informe torna a posar l’accent en què cal gestionar correctament els recursos sanitaris disponibles i introduir noves politiques per tal d’aconseguir un ús
més eficient dels recursos.

En resum, no és tracta, com adverteixen alguns membres de "l’informe Vilardell", de traslladar als ciutadans “les ineficiències del sistema”, i considerem que el copagament podria aplicar-se associat a millores d’eficiència en un futur.

Barcelona, 22 de juliol de 2010.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article