Contagi d'Hepatitis C per diàlisi

El contagi d’hepatitis C en l’Institut Nefrológic Santa Tecla de Tarragona, ha estat una gran sorpresa pels integrants de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat. No hem volgut manifestar-nos abans per a poder disposar de més dades referents als contagi.
 
Pensem en els pacients infectats, ja de per si afectats d’una insuficiència renal, i en els seus familiars més directes. Qui pot explicar-los els fets? Com es pot rescabalar d’aquests danys?

No podem acceptar que coses semblants tinguin lloc en el nostre país, en ple segle XXI.

Cal esperar a tenir els resultats de les anàlisis completes, sobre els diversos casos d'Hepatitis C apareguts entre els pacients de la mateixa unitat de diàlisi, per tal de depurar responsabilitats. Tot i això no creiem en casualitats sinó en causalitats.

Un cop constatat per part de la Conselleria de Salut que la zona de preparació de medicaments, de la multinacional Fresenius Medical Care, no s’adeqüen a les recomanacions de bones pràctiques, RECLAMEM a la Conselleria, que es posin en marxa els mecanismes necessaris per evitar casos semilars. Demanem que aquests mecanismes funcionin i siguin controlats de manera habitual i sense admetre relaxacions que puguin fer-nos lamentar posteriorment.

Cal aplicar les mesures preventives vigents o crear-ne de noves, més curoses i precises. Potser les recomanacions de bones pràctiques han de convertir-se en normes d’obligat compliment.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article