Cal augmentar els espais sense fum!

Davant de les opinions dels hostalers sobre l’enduriment de la llei del tabac, la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat es referma en la petició de ser més durs i restrictius amb la llei que regula el consum de tabac en establiments de restauració i oci.

Moltes de les patologies agudes directament relacionades amb aquest hàbit, s'han reduït considerablement des de l’aprovació de la Llei Antitabac 28/2005, de 26 de desembre. Hi ha prou evidències científiques consensuades de les millores que la aplicació de la llei ha comportat, especialment entre els treballadors del sector de l'hostaleria.

Segons experts, l’enduriment de la llei antitabac podria evitar unes 1.000 morts de treballadors del sector de l’hostaleria l'any. Aquest fet ens posaria al nivell de països com Irlanda, el Regne Unit i Itàlia.

Educar en hàbits saludables no és suficient i calen determinades imposicions per tal d’aconseguir avançar tant com calgui en matèria de salut pública.

Igualar la prohibició en tots els establiments milloraria el sector. Si la prohibició és total, vol dir que no hi hauran diferències entre establiments i que per tant aquesta no seria la causa del suposat tancament d’uns 40.000 establiments.

Creiem que tots aquells establiments que varen complir la norma des de l’inici, haurien de ser recompensats.

Per tot plegat, la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat demanda, en nom dels ciutadans de Catalunya, que s’ampliï la llei per tal de defensar el dret a la salut i a la qualitat de vida en tots els espais públics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article