A l'entorn de la "píndola del dia després"

Una iniciativa tan transcendent com el fet que a partir d'ara serà possible la lliure dispensació de la "píndola del dia després" a totes les farmàcies de l'Estat, implica que, com a Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, fem abans unes quantes reflexions:

- Tot i respectar la llibertat de decisió de la dona, que considerem molt important, cal que disposi de tota la informació al seu abast.

- L’ús indiscriminat i abusiu de la píndola, composta d’hormones, a priori, no és recomanable en termes de salut. Caldran estudis posteriors.

- Cal fer més prevenció a base d’una bona educació sexual des de l’escola, si volem que la píndola postcoital no es converteixi en un mètode anticonceptiu d’ús quotidià, tal i com diu la Ministra de Sanidad, Sra. Trinidad Jiménez.

-L’única raó per aplicar aquesta mesura fora la de reduir el nombre d’avortaments i això està per veure.

- Els metges ens han alertat del preocupant augment de les malalties de transmissió sexual a Espanya. Les causes, afirmen, són la manca d’utilització de
preservatiu i la pèrdua de la por al contagi. En conseqüència, amb aquesta iniciativa, es poden incrementar les Malalties de transmissió sexual.

- Tot i respectant la llibertat individual de cada dona, apostem més per l’educació sanitària, especialment de les noies entre 16 i 24 anys que són les que més les
utilitzen segons estudis recents.

- Fer pagar 20€ pot ser un element dissuasori , en especial per la gent jove, però no suficient per a garantir-ne el bon ús.

- Des de l'entitat seguim defensant la creació d’un Registre d’Usuàries per a controlar l’ús repetitiu de la píndola del dia després.

La CUS considera molt necessari formar i informar als joves i a totes les dones en general, sobre l’ús adient del preservatiu, per evitar tant les infeccions sexuals com els embarassos no desitjats.

Carme Sabater
Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article