Augmentar o reduir els espais lliures de fum?

Ens refermem en la petició de ser més durs i restrictius amb l’actual llei que regula el consum de tabac en establiments de restauració i oci.

1. Ja està suficientment demostrat, que des de l’aprovació de la Llei Antitabac 28/2005, de 26 de desembre, s’han reduït considerablement algunes de les patologies agudes directament relacionades amb aquest hàbit.

2. No podem entendre com d'altres comunitats proposen fer marxa enrere en l’actual llei, ampliant els espais amb fum, mentre que la Consellera de Salut, Marina Geli treballa amb el Ministre de Sanitat, Bernat Soria, per endurir l’actual legislació antitabac.

3. Si bé creiem fermament que cal educar en hàbits saludables, també es fa evident que sense imposicions no aconseguim avançar tant com cal en matèria de salut pública.

4. Que amb una prohibició total no hi haurien discriminacions ni possibles perjudicis en l’hostaleria i la restauració i els treballadors del sector no patirien les conseqüències amb la seva salut per ser fumadors passius.


5. La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat demanda, en nom dels ciutadans de Catalunya, que es millori la llei, per tal de defensar els drets dels fumadors passius (els grans ignorats) a la salut i qualitat de vida, en tots els espais públics on el fet que uns pocs fumin pugui resultar molest i nociu per als altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article