Rebuig a les propostes de penalitzar als usuaris/malalts

Des de la COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT, SALUT, CONSUM I ALIMENTACIÓ, volen donar resposta a poc afortunades declaracions del Sr. Sendín, president de la Organització Mèdica Colegial, sobre l’ imposició de multes als usuaris que no respectin les visites programades, no vagin a recollir proves diagnòstiques o vagin a urgències hospitalàries sense motiu.
• En primer lloc volem deixar molt clar que rebutgem, amb contundència, les malaurades manifestacions de Sr Sendín, que culpabilitzen al usuari/pacient.
• Cal fer l’esforç de posar-se en el lloc del pacient i preguntar-se per què no ha anat a la cita programada, a recollir les seves proves diagnòstiques o a les urgències hospitalàries abans d’acusar-lo. Tal vegada la necessitat els ha obligat a buscar-se la vida a través de la privada, o bé la urgència del seu cas no ha pogut esperar més.
• A Catalunya les dades mostren que els centres de primària d’urgències -CUAP's- eviten que molts malats vagin a urgències dels hospitals.
• Creiem fermament en que abans de penalitzar al usuari, cal esmerçar tots els recursos possibles per evitar que faci mal ús del serveis sanitaris. La pedagogia, la informació i la formació són eines bàsiques que ajudaran a que aquest sigui més corresponsable tant amb el sistema sanitari com amb la seva salut.
• Apostem per la formació i la informació a l’usuari de la sanitat pública, sempre s’obtindran millors resultats, tant a curt com a llarg termini.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article