Monstres del "Fons Zapatero"

La setmana passada vaig assistir a un seminari de comunicació i em vaig quedar sobtat quan un dels ponents va començar a donar els números del famós Fons Zapatero. Em va sorprendre la gran quantitat de diners que es destinaran a obra pública per incentivar el sector de la construcció. Més de 33.000 projectes que s’han d’acabar abans del 31 de desembre d'aquest any.

Però el que més em va sorprendre va ser una dada que va deixar tota la sala muda: A cada lloc on es realitzi una actuació d’aquest fons, s’ha d’instal•lar un gran panell metàl•lic. Si, ho he dit bé, un gran panell que té unes proporcions exagerades.

He pogut comprovar de primera mà  les mides del que hi havia instal.lat al meu carrer. No exagero si us dic que fa uns sis metres d’alçada per quatre d’ample. Uns autèntics monstres als que ningú fa cas, tot i que amb aquestes proporcions segur que no passen desapercebuts.

En aquesta gran estructura s’anuncia el constructor que farà l’obra, el pressupost assignat, el termini d’actuació i, per descomptat, el lema del Fons Estatal d’Inversió Local. Però, heu pensat el cost que té la instal•lació de cada panell ? Doncs no cal, ja us ho dic jo, són al voltant de 3.000 euros per peça.

Una quantitat exagerada i innecessària que es podia dedicar a fer altres projectes com fomentar la feina i disminuir les llistes de l’atur. Crec que no cal anunciar cada obra. La millor forma de fer publicitat és veure la mateixa obra acabada i generant llocs de treball.

El que no m’acabo de creure és que les persones o polítics que van dissenyar aquest pla no pensessin en donar una altra utilitat als 100 milions d’euros que el Govern Central es gastarà en la instal•lació dels 33.000 panells.

És clar, no hi havia caigut. El Govern no pretén millorar la seva imatge davant de la crisi. Ho miraré per la part positiva. Volen incentivar els llocs de treball del sector de les estructures metàl•liques.

Sóc un mal pensat.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article