Zipcar pren el control de AVANCAR, un dels projectes més importants impulsats per la PTP

La firma nord-americana Zipcar, líder mundial de Car-Sharing amb una flota de més de 9.000 vehicles i 650.000 clients als Estats Units, Canadà i Regne Unit, ha pres el control de la firma catalana AVANCAR a través d'una ampliació de capital que assegura la viabilitat i la continuïtat del
projecte que PTP va començar el 1999. Ara Zipcar presta servei a Londres i Barcelona, i preveu una expansió als propers anys cap a altres ciutats importants d'Europa.

Per a la PTP, la decisió de Zipcar d'arrelar a Barcelona suposa un pas decisiu en la consolidació del Car-Sharing a la nostra ciutat i a Espanya. Encara que a l'actualitat AVANCAR només presta servei a Barcelona, més del 75% de clients de Car-Sharing de tot Espanya són seus. Encara no es coneixen els terminis en què AVANCAR canviarà el seu sistema d'operació al model Zipcar, però fonts d'aquesta empresa han comunicat ja als antics socis majoritaris el desig de donar un fort impuls a l'activitat i d'estudiar la seva implantació a d'altres ciutats espanyoles, començant, com és natural, per les més importants. L'experiència europea indica que si hi ha col·laboració de les autoritats locals, el creixement de les xarxes locals de Car-Sharing és molt més ràpid.

El negoci del Car-Sharing a Espanya va iniciar-se de la mà de PTP, quan el 1999 va organitzar un primer viatge a Zurich per conèixer de primera mà l'experiència de l'operador local Mobility, un dels millors de tot Europa. L'any 2000, una delegació catalana amb presència de nombrosos representants de les administracions locals, del Govern català i dels operadors de transport públic, van fer una visita al servei que l'operador local alemany Stadtmobil presta a la zona de Frankfurt- Mannheim-Heidelberg. Des d'aquestes línies volem agrair públicament a Mobiity, Statdmobil i la seva gent el suport que en aquells moments se'ns va brindar. Aquesta visita va convèncer als membres de la delegació que el Car-Sharing no era només una excel·lent idea per al desenvolupament de la mobilitat sostenible, sinó que també era viable. El 2004 es va constituir la societat Catalunya CarSharing SA, que actua sota la marca comercial AVANCAR, i que va començar a prestar servei a Barcelona i la seva àrea d'influència. Sis anys després AVANCAR segueix creixent, té 6.000 clients amb 8.000 conductors.

AVANCAR va començar la seva activitat el 2005 enmig de l'escepticisme d'alguns, però el seu desenvolupament posterior ha estat premiat per la confiança dels inversors. Avui, amb l'entrada de Zipcar el desenvolupament del Car-Sharing al nostre país queda assegurat i en PTP ens sentim
especialment orgullosos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article