Tot i les adversitats,continuarem lluitant contra el desmantellament del ferrocarril entre Port Aventura, Salou

El passat dimarts 31 de juliol es va celebrar una xerrada contra el desmantellament del ferrocarril entre Port Aventura, Salou i Cambrilsconvocada per la plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona (PDFCAMP), l’associació Promoció del Transport Públic (PTP), la Confederació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Catalunya (CONFAVC), Ecologistes en Acció i els sindicats CGT i CCOO. A l’acte van assistir una cinquantena de persones, entre les que també va haver representants polítics de Catalunya en Comú – Podem del Parlament de Catalunya, Iniciativa per Catalunya Verds de Tarragona i Ciutadans de Salou.

L’acte no es va poder celebrar a l’interior de l’auditori de Salou perquè, segons l’ajuntament, calien 15 dies d’antel·lació per reservar sala, restricció de la que no vam ser advertits a l’hora de fer la instància. Tot i aquest inconvenient, que va obligar a celebrar l’acte al carrer amb 32 graus i una forta humitat, es va poder celebrar una primera xerrada a Salou, on es va posar de manifest les grans dificultats que tindran les persones sense vehicle propi de moure’s per la costa sud de Tarragona. En aquesta primera trobada vam explicar què s’havia fet els darrers anys per part de la PDFCAMP i la PTP, com son els estudis sobre el ferrocarril a la zona, les diverses conferències, reunions amb el Coordinador del Corredor Mediterrani, els alcaldes de Salou i Cambrils i amb el Departament de Territori i Sostenibilitat; la queixa al Síndic de Greuges que ha donat lloc a un contundent dictamen; o la queixa al Defensor del Pueblo encara en tramitació. També es va anunciar noves mobilitzacions per al setembre i accions legals.

L’acte va quedar cobert per la televisió pública del Camp de Tarragona, TAC 12, amb aquesta notícia.

A més, els membres de la PDFCAMP i de la PTP van repartir 400 fulls volants com els que s’adjunten, per informar les persones usuàries dels riscos d’aquest desmantellament, dels que ningú més no està advertint. Per norma general les viatgeres i els viatgers desconeixien que, si prosperen les reivindicacions dels alcaldes, no podrien tornar a agafar el tren a Salou centre ni Cambrils centre, i que les alternatives serien estacions situades a la perifèria, a 30 minuts a peu de les actuals, com el baixador actual de Port Aventura a Salou i una nova estació a tocar de l’autopista a Cambrils. També es desconeixia que Port Aventura serà final de línia i que Salou no es podrà connectar amb Cambrils ni amb la resta de la línia cap al sud. Les reaccions eren d’incredulitat i d’indignació. Als fulls volants també es convida les persones a actuar, publicant cartes als diaris i utilitzant el hashtag #SalvemLiniaSalouCambrils a les xarxes socials.
Actua!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article