Cal que el Ministeri de Foment adapti tots els passos a nivell a persones amb mobilitat reduïda

La PTP vol reclamar l’atenció sobre un tràgic accident succeït el passat diumenge 23 d’agost. Una veïna de Sant Feliu de Llobregat va morir atropellada pel tren quan la seva cadira de rodes va quedar entrebancada als taulons de fusta d’un pas a nivell en mal estat, l’únic camí que actualment tenen els usuaris amb cadira de rodes per accedir al tren de Rodalies a aquesta estació. La víctima anava acompanyada per la seva filla que no va poder fer res per solucionar l’entrebancament de la cadira de la seva mare.

Aquesta dolorosa circumstància ha fet incrementar, si cap encara més, la magnitud de la tragèdia. En aquest cas, l’atropellament no és fruït d’una imprudència sinó del mal estat de conservació d’una infraestructura pública. La víctima va haver d’utilitzar un pas a nivell en pèssim estat, que representa un greu risc per a la seguretat de les persones usuàries dels trens de Rodalia o regionals. Probablement les autoritats, en un excés de confiança, s’encomanaran al proper soterrament de la via fèrria a Sant Feliu de Llobregat per oblidar aquest tràngol. Això, però, no és cap excusa per desentendre’s de la gravetat d’aquest atropellament, causat per un tipus de pas a nivell que es repeteix arreu de Catalunya, a indrets on generalment el tren mai se soterrarà, bé perquè no faci falta, perquè sigui inassolible o perquè tampoc no sigui desitjable.

Catalunya necessita un pla urgent per modernitzar la totalitat dels passos a nivell per a vianants, que elimini els desnivells de taulons de fusta o asfalts en mal per plataformes contínues que resultin aptes per a persones amb mobilitat reduïda. Així s’està fent amb molts passos de vehicles rodats, on els taulons molesten la comoditat i seguretat dels conductors; però la gent no només es mou en cotxe.

La PTP proposa als ciutadans i ciutadanes sensibles amb aquesta luctuós succés l’enviament d’un correu electrònic, com el que figura sota d’aquesta línies, al delegat del Ministeri de Foment de Catalunya per exigir més seguretat, també per als vianants, a l’hora de creuar el tren: El correu electrònic d’aquest càrrec és [email protected]

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
"Sr. Jordi Prat
Delegat de Foment a Catalunya

El passat 23 d’agost una usuària del tren de Rodalies va ser atropellada mortalment a un pas a nivell de taulons de fusta en mal estat a l’estació de Sant Feliu de Llobregat. La víctima anava acompanyada per la seva filla que no va poder fer-hi res. Aquest terrible accident té el seu origen en una infraestructura pública en mal estat i no en una imprudència, com és habitual. Lamentablement hi ha centenars de passos a nivell similars a aquest a tot Catalunya.

M’adreço a vostè com a representant del Ministeri de Foment per a què intercedeixi davant d’ADIF en l’aprovació immediata d’un pla català de substitució integral d’aquells passos a nivell de vianants perillosos per un altre model amb plataforma contínua, adaptat a les persones amb mobilitat reduïda i dotat de senyalització que avisi de l’arribada dels trens.

Confio, doncs, que les polítiques per evitar nous accidents mortals en aquest tipus d’infraestructures esdevinguin una prioritat per al Ministeri de Foment.
Cordialment,
Nom i cognoms.
Municipi i data "

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article