El Síndic dóna la raó a les entitats i insta l'Estat i la Generalitat a posar un tramvia en comptes de desmantellar el servei com demanen els alcaldes de Salou i Cambrils

Tarragona, 12 de juny de 2018.  Informem que avui, 12 de juny de 2018, el Síndic de Greuges de Catalunya ha emès un dictamen sobre les més de 200 denúncies ciutadanes contra el desmantellament del ferrocarril a Salou i a Cambrils. El Síndic recolza clarament la denúncia de les entitats i sindicats: "El desmantellament d'una infraestructura que podria ser reutilitzada per garantir la mobilitat amb el mínim d'efecte negatiu per al medi ambient vulneraria el dret a la mobilitat", han emès en un comunicat. Aquestes denúncies van ser promogudes per la plataforma en Defensa del Ferrocarril del Camp de Tarragona i l'associació per a la Promoció del Transport Públic des del passat mes d'abril.

Cap administració ha pogut demostrar davant del Síndic haver seguit el procediment legal necessari per traspassar la línia de l'Estat a la Generalitat per fer un tramvia. En paraules del Síndic: "Després d'haver demanat informació a les administracions, el Síndic no té constància de l'emissió per part de la Generalitat de Catalunya d'aquest informe previ ni tampoc de la comunicació de l'acord de clausura del Ministeri de Foment a la Generalitat o els ajuntaments afectats. Davant d'aquest fet, el Síndic ha informat del cas el Defensor del Poble amb l'objectiu que demani informació concreta al Ministeri de Foment sobre l'estat dels informes previs i les comunicacions."

Pel que fa els Ajuntaments de Salou i Cambrils, el Síndic els recorda que "han de defensar davant el Ministeri de Foment el projecte de condicionament tren- tramvia de l'actual línia ferroviària" d'acord amb la previsió urbanística vigent; cosa que no té res a veure amb el que han fet l'alcalde de Salou, Pere Granados, i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, exigint un desmantellament integral i immediat de la infraestructura ferroviària, sense que ni tan sols hagi projecte, finançament i definció tècnica i urbanística del nou tramvia.

Davant la manca de diligència de les administracions públiques demostrada recentment pel Síndic, les entitats en defensa del transport públic estudiaran noves mobilitzacions i accions legals per evitar la pèrdua d'aquest important corredor de transport públic.

Si vols expressar-te a les xarxes socials sobre aquest tema, et recordem que utilitzem el hashtag #SalvemLiniaSalouCambrils





Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article