Confiem que el Parlament escoltarà la veu dels ciutadans

Una trentena de fedataris i col.laboradors de la plataforma Som lo que Sembrem van assistir el dimecres 11 de febrer a l’Acte Públic de comprovació i el recompte de signatures de la ILP per declarar Catalunya Lliure de Transgènics.

El nombre de signatures recollides per la plataforma Som lo que Sembrem va ser de 105.896, i el nombre de les validades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT),el màxim fins a la data per una ILP (69.043, màxim que es recompta ja que dóna lloc a la subvenció més alta)
Albert Puy, membre de Som lo que Sembrem des dels seus inicis declarà:

“Això és un triomf de la democràcia participativa. Avui estem molt satisfets de tota la feina realitzada i agraïts a tots els col.laboradors que, de manera enèrgica i generosa, han participat a la campanya, així com als ciutadans que l’han recolzat amb molt d’interès. Els motius del recolzament son diversos, per uns són els efectes perjudicials dels transgènics sobre la salut, per d’altres la contaminació de conreus que imposibilita als pagesos la pràctica d’una agricultura ecológica, i per molts també, la preocupació per la creixent dependència dels pagesos i dels pobles de les multinacionals, en matèria d’agricultura i alimentació. Esperem que la veu dels ciutadans sigui escoltada pels nostres representants polítics al Parlament. Hem estat parlant amb ells i ens han assegurat que la llei passarà sense més problemes el primer tràmit del debat a la totalitat”

Albert Puy va anunciar així mateix que la plataforma organitza unes jornades internacionals els dies 6 i 7 de març, on s’ha convidat a científics de renom que argumentaran per una Catalunya i un món sense transgènics.

Una vegada es publiqui el recompte oficial de signatures al Butlletí Oficial del Parlament (molt probablement el proper 23 de febrer) i es designi seguidament la Comissió parlamentària , els partits tindran 10 dies per presentar esmenes a la totalitat, i quedarà pendent fixar la data del Ple del debat de la totalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article