el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
27
dt

Últims articles Jordi Tudó

Jordi Tudó

Dilluns, 26.6.2017 13:15 h

El cavaller Floïd - Mecenes activista revolucionari

1975 - JBC lliurant xec del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Joan Fuster.
1975 - JBC lliurant xec del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Joan Fuster.

El 4 d’abril de 2017 a l’assistir a la presentació del llibre “El cavaller Floïd”, la biografia de Joan B. Cendrós a l’IEV realitzada per l’autor Genís Sinca, juntament amb la filla del biografiat Laura Cendrós, entre altres. Des d’aquell dia i a l’aprofundir dins de l’obra frenètica i detallada acuradament a doll per l’autor, em va copsar la magnitud i el treball productiu del personatge i de com enganxa el llibre. Tot el que s’hi cou va fent-se a foc ràpid, no existeix el xup-xup a foc lent, amb la quantitat i qualitat humana despresa d’un dels mecenes i activista més importants, gastant-se una fortuna amb un horitzó principal: la cultura catalana..
Ampliar

Lectures 114 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Tudó

Diumenge, 28.5.2017 21:30 h

Acomiadament de Raimon - Palau de la música catalana –

Raimon, el cantautor, lletrista, poeta s’acomiada el mes de maig de 2017 dels escenaris. La guitarra, la seva veu enèrgica i potent, també. Raimon va començar la seva carrera l’any 1959 amb la cançó Al vent https://ca.wikipedia.org/wiki/Al_vent  Fins aquest mes de maig de 2017 ininterrompudament ha anat composant, cantant, musicant i presentant els seus treballs extensos i plens de contingut de vida quotidiana. La seva extensa obra i amb una línia molt definida és el seu credencial. Tot això i no és poc..
Ampliar

Lectures 1400 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Tudó

Divendres, 3.1.2014 19:30 h

Mirada als Comalats

Aquesta recopilació fotogràfica s’ha fet durant els darrers cinc anys. Extracte d’un garbuix d’imatges de moltes hores, on s’ha destriat aquest resum significatiu. Caminades, sortides, escapades per olorar, passejades per gaudir, desconnectar i respirar el flaire del país petit. Aquest reportatge és una aproximació a una zona aspra, tosca, abrupte, difícil en tots els sentits, i alhora d’una gran bellesa i esplendor. El paisatge, la solitud i la calma, les glaçades i el fred intents fan el seu camí..
Ampliar

Lectures 1281 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Jordi Tudó

Dimarts, 3.9.2013 18:45 h

La marinada sempre arriba

El llibre publicat pel periodista Lluís Foix, és una biografia de l’autor i explica impressions, pinzellades de l’hereu de cal Fraret, de Rocafort de Vallbona el seu poble, agrícola, els anys més durs de la postguerra. La marinada sempre arriba, l’autor narra en primera persona els detalls viscuts de jove al poble de Rocafort de Vallbona, de la vall del riu Corb, jutjat de Cervera, província de Lleida i bisbat de Tarragona, presentació i descripció que l’autor fa a  qualsevol part del món..
Ampliar

Lectures 1328 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Tudó

Divendres, 31.5.2013 21:30 h

Anada i tornada (II)

Un dels passeigs de la ciutat, un operari ben uniformat amb rasqueta en mà, i en un dels fanals que a la nit il·luminen el passeig i la resta del dia hi ha informació per llogar una habitació, fer classes de repàs o d’altres necessitats, doncs aquest operari eficient, armat amb una rasqueta, treu tota aquesta paperassa informació de la farola. Al centre de Sevilla, on hi ha els grans magatzems i botigues on estant ben posicionats a les grans ciutats i les fàbriques són a l’altra part de món i per quatre rals perden la vida les seves operàries..
Ampliar

Lectures 1200 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Tudó

Diumenge, 19.5.2013 20:45 h

Anada i tornada

 Hi ha ganes de fer alguna excursió, et pica la curiositat per anar i valorar diferents formes de veure el paisatge, la gent , tarannà. No sempre ens hem de mirar el melic, diuen. Som-hi doncs, hi ha l’ocasió de fer uns dies de festa, i com deia en Capri, s’ha d’anar a veure món!! S’ha de viatjar!!. Al ser tant de poble, no hem agafat mai l’AVE, en altres indrets anomenat TAV. Fa bo, anirem al sud de la península Ibèrica, allà on sempre hi ha bon humor, no hi ha mals de cap i la gent són oberts, amables, simpàtics, de la festa, no com altres d’altres indrets, tancats com un pany, concretament a Sevilla..
Ampliar

Lectures 1161 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Tudó

Dilluns, 11.3.2013 22:45 h

Blaumut. Més difusió a l'estranger!

                                    Blaumut és dels darrers a incorporar-se al llistat de grups que fan música i cançó d’aquí. A primer cop d’orella enganxen, cosa important. Al  primer moment, ja fa mesos a l’escoltar-los per la ràdio, dius, ei, això sona bé, qui són? Blaumut és un grup amb una experiència al seu darrera i amb ganes d’incorporar-se ben aviat al grup d’elit i capdavanter dels grups que fan música ara i aquí. El seu primer treball “El turista” és del setembre de l’any 2012, i amb el poc recorregut han posicionat el seu “Pa amb oli” com una cançó potent, quallant amb rapidesa i força..
Ampliar

Lectures 1835 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Jordi Tudó

Diumenge, 24.2.2013 12:45 h

Tot és començar

En el panorama actual de la música i cançó, sorgeixen grups i cantants amb una personalitat i professionalitat amb una base profunda per poder fer una bona feina. Músics, tècnics,  lletristes, manegament... Aquesta massa ben amanida amb la il·lusió, empenta, coratge, persistència i treball hi ha un futur garantit en aquest món de la música i cançó. Dels més recents al panorama musical han aterrat “Caliu”  amb el seu treball “Tot és començar”, cançó d’autor del Maresme..
Ampliar

Lectures 1986 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Tudó

Diumenge, 11.11.2012 10:00 h

Temps difícils

A part d’una novel·la, “Temps difícils” és una realitat, i molt crua realitat per moltes persones avui. La gent jove, amb el seu esforç i sacrifici es treuen una carrera, majoritàriament estudien el que més els hi agrada i també la que tindrà més sortida professional. Els pares hi posen molt del seu compte, i mai més ben dit. També és un sacrifici i alhora una satisfacció, els que poden ajudar els fills a tenir una bona formació. Una persona ha acabat amb èxit la carrera de biologia..
Ampliar

Lectures 1418 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Tudó

Divendres, 14.9.2012 23:30 h

La societat civil empeny

Han passat unes hores de la gran manifestació pels carrers de Barcelona de l’11 de setembre, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana  i sota el lema Catalunya, nou estat d’Europa. I, en fred, es poden donar algunes pinzellades de com s’ha vist la gran quantitat de persones, milers de persones. Bàsicament el gran èxit va ser de la feina ben feta, i des de fa mesos per la organització. I, important, no hi tenen, i que duri, un paper prioritari els partits polítics. Sort d’això..
Ampliar

Lectures 1665 lectures   Comentaris Un comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter