Blaumut. Més difusió a l'estranger!

                                   
Blaumut és dels darrers a incorporar-se al llistat de grups que fan música i cançó d’aquí. A primer cop d’orella enganxen, cosa important. Al  primer moment, ja fa mesos a l’escoltar-los per la ràdio, dius, ei, això sona bé, qui són?
Blaumut és un grup amb una experiència al seu darrera i amb ganes d’incorporar-se ben aviat al grup d’elit i capdavanter dels grups que fan música ara i aquí.
El seu primer treball “El turista” és del setembre de l’any 2012, i amb el poc recorregut han posicionat el seu “Pa amb oli” com una cançó potent, quallant amb rapidesa i força. És un treball diferent, elegant, glopada d’aire nou i fresc.

Blaumut és una formació musical que combina el folk amb el pop, la música clàssica i la cançó d'autor. El nom Blaumut és extret de la cançó "Islàndia" del seu disc El turista. Lletres plenes d’imatges, els arranjaments d’instruments clàssics de corda, i el so de diverses andròmines formen l’atmosfera de les nostres cançons.

Integren la formació Blaumut Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí) i Manel Pedrós (bateria). Les lletres són plenes d’imatges, els arranjaments ajustats.
Blaumut ens contesta una xerrada informal.  

Viviu només de la música?
Alguns dels membres sí, altres no. En qualsevol cas encara cap ho fa de Blaumut, però ens agradaria molt poder viure-hi. Senyal que les coses anirien bé.

Des de quan esteu en aquest món de la cançó?
Tots  portem fent música des de petits. Per tots els membres és una vocació  i portem dedicant-hi tot el temps que podem i més.

Com funciona a nivell de vendes i contractació de concerts el treball  “El Turista”
Pel que fa la contractació ens estan arribant moltes peticions per anar a tocar a diversos locals i festivals d’arreu de Catalunya. Ens encanta la rebuda que estem tenint, i tenim moltes ganes de començar a rodar el disc en directe.

Relació de treballs publicats.
De moment, un disc “El Turista”, setembre de 2012. Esperem que sigui el primer de molts!

El llimoner

Del treball “El Turista”, quina peça esteu més satisfets.
En conjunt estem satisfets de tot el disc en general. Però si haguéssim de triar un tema, potser diriem “Pa amb oli i sal” pel que ha representat  pel grup.

Creieu que la cançó d’autor o un cantautor amb lletres i cançons compromeses, té espai en aquest món tan descafeinat i desensisat.
Pensem que la música és universal. Hi ha tants estils musicals com persones que fan música. Si entenem la música com a art, hi ha lloc per a tot.

Després de la Nova Cançó, hi ha vida, o si no ha canviat gran cosa per continuar els anhels pels que cantaven en aquell moviment.
La música és, ha estat i serà un mitjà d’expressió. A l’època de la Nova cançó es vivia un moment politicament convuls. I la música que es feia era un reflex del que s’estava vivint en aquell moment. Ara es fan cançons  parlant d’altres coses. Del dia a dia. De petites coses. De detalls.
Evidentment les coses no estan com per llançar coets però són moments diferents, i la Pa amb oli i sal gent també vol sentir a parlar d’ells mateixos, del seu dia a dia.

A parer vostre, què s'hauria de fer per promocionar més la música i cançó dels Països Catalans.
Més difusió a l’estranger.

Bicicletes

Com mireu el futur, a nivell artístic i personal.
Ara per ara el que ens ve més de gust és rodar el disc en directe i fer arribar la nostra música en viu a la màxima quantitat de gent possible. Blaumut és un grup pensat pel directe, que és on ens trobem més còmodes i on es pot veure realment el treball que hi ha darrera el disc.

Quins grups o cantants són els vostres referents.
Hi ha tantes referències i tan diferents que és impossible fer una llista. Qualsevol música feta amb gust i sincera és susceptible de ser una bona referència. Després d’això “per gustos…colors”.

I alguna altra collonada que vulgueu afegir o voleu comentar.
MMmmmmm…. collonades les que vulgueu, però podríem estar-hi tota la vida, així que deixem-ho aquí…
Gràcies per l’entrevista amics!

Gràcies a vosaltres i a seguir aquest camí, i que l'adrecera sigui ben curta i plena d'èxits.
Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article