Mesura anticrisi: vacances pagades per al govern i els diputats

No sé qui deia que quan el Govern o el Congrés es reuneix estem tots en perill. Davant la crisi actual el Govern (el d’aquí i però sobretot el d’allà) pot fer tres coses: (1) intervenir de forma correcta i mitigar una mica l’impacte de la crisi; (2) no fer res i deixar que tot segueixi el seu curs natural (ara va malament, demà anirà bé); o (3) intervenir malament, empitjorar-ho, i enfonsar-nos més en la misèria.

El Govern ZP ha optat per aquesta tercera via: abans regalava xecs i ara ens vol augmentar els impostos, mentre va malbaratant diners en peonades inútils (també conegut com Pla E) o altres idees de bombero. Per tant, sens dubte, el millor és que no faci res. I per ser justos no és només el govern central: mentre jo estic escrivint i tu estàs llegint hi ha algú en alguna administració pública pensant en una nova llei o regulació per complicar-nos més la vida a les persones i a les empreses, pensant en una idea que ens costarà diners i/o incomoditats.

Suggereixo per tant com a mesura anticrisi vacances indefinides pel Govern i diputats, per a què així no facin res i no ho espatllin tot encara més. I vacances de veritat, i no com les d’aquest agost, que teòricament estaven de vacances i van implantar la mesura aquesta dels 420€ (mesura que, per cert, va aconseguir posar a tothom d’acord: pitjor no s’hauria pogut fer).

En fi, tot i que per justícia s’hauria de fer un ERE i que no cobressin el 100% del sou durant aquestes vacances, no ho compliquem no sigui que vulguin treballar: vacances pagades, ens surt molt més barat que cobrin i no facin res.
A mi, quan em diuen que el Parlament tanca no sé quants mesos i que els diputats treballen pocs dies penso que sort en tenim d’aquestes vacances, i que més n’haurien de fer.

Clicka aquí i aquí si vols veure més mesures anti crisi.

P.D. Per cert, respecte a la no intervenció del govern, un interessant article de fa uns mesos del professor llibertari Jeffrey Miron: The case for doing nothing.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article