Els meus herois: Els bombers

Fa temps que volia escriure sobre determinades professions i col·lectius que admiro profundament, i la desgràcia d'Horta de Sant Joan m'impulsa a fer-ho ara, i començar pels bombers.

Sento un profund respecte per aquells que arrisquen la seva vida per protegir als altres, a nosaltres. Trien servir als altres, amb risc, sabent que de vegades (com ahir) pot tenir conseqüències tràgiques. Hi hauria d'haver professions amb un alt reconeixement social (i segurament millor pagades), i una d'aquestes hauria de ser la de bomber.

Una data que associo als bombers és l'11 de setembre del 2001. Era a Nova York, no gaire lluny de les Torres, i molts bombers van perdre la vida per salvar la dels altres. L'11-S em va canviar la perspectiva de moltes coses, bombers inclosos. Van ser uns herois, el 2001 a Nova York i ahir a Catalunya. I avui i demà a tot arreu.

Abans de l'11-S pensava que en anglès bomber es deia "Fireman", l'11-S vaig descobrir que als Estats Units se'ls diu "Firefighters", lluitadors contra el foc, lluitadors.

El meu reconeixement a tots els bombers, els d'aquí i els d'arreu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article