Un conflicte amb els maquinistes genera l’últim caos a Rodalies


Ahir per la tarda, de forma sobtada, els maquinistes de Rodalies de Catalunya van decidir no donar servei als usuaris del tren. Segons els altaveus de les estacions, els conflictes laborals van provocar demores aproximades de 60 minuts. Els sindicats neguen la vaga, argumentant que els problemes els va originar la imposició dels nous horaris per part de l’empresa, fet que aquesta desmenteix, atribuint el caos al incompliment dels maquinistes.

L’únic fet real és que l’enèsima incidència de Rodalies va generar un greu perjudici a centenars de passatgers. I el més trist és que això gairebé ja no és notícia. Des de L'OCUC trobem inadmissible que fins i tot els conflictes laborals de la companyia deixin els usuaris indefensos i sense poder complir amb la seva planificació diària. El passatgers de Rodalies ja han patit prou problemes amb les constants averies i deficiències en el funcionament del servei, com per ara esdevenir també part afectada en les negociacions entre treballadors i empresa.

Per això, exigim que s’informi correctament i amb prou previsió sobre les incidències que afectin a la suposada regularitat dels trens, sigui per la raó que sigui, i que ja que la companyia segueix evidenciant la seva incapacitat per oferir un bon servei, almenys mantingui informats als usuaris, per tal d’evitar fer-los perdre el seu temps.

De la mateixa manera, aprofitem per recordar que encara és vigent la “Devolució Xpress”; quan el retard del tren és superior a 15 minuts, els passatgers poden demanar a l’estació de destí un títol de transport que els permeti realitzar el mateix trajecte abans d’un mes, i en cas d’arribar a una estació sense personal, podran sol·licitar-ho a través de correu postal o electrònic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article