L’assemblea de la Plataforma per la Llengua denuncia la judicialització a què està sotmesa la llengua catalana

La Plataforma per la Llengua ha celebrat aquest cap de setmana la seva assemblea general anual. En aquesta assemblea es van aprovar la memòria i el projecte d’activitats de l’organització pel 2011, així com també l’estat de comptes i el pressupost pel 2011.

Aprofitant la rellevància de l’assemblea en la vida associativa de l’entitat també es va aprovar una moció de denuncia i rebuig de les diverses sentències judicials que en els darrers mesos s’estan produint contra la llengua catalana. És el cas dels recursos que darrerament s’han presentat contra lleis com la Llei d’acollida, el Codi de consum, la Llei del cinema de Catalunya, el Reglament d’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Barcelona, el Reglament d’ús de les llengües catalana i occitana de la Diputació de Lleida o el model d’immersió lingüística del sistema educatiu a Catalunya. Segons el text de la moció que va aprovar l’assemblea de l’entitat, aquestes sentències representen una violació al legítim exercici legislatiu dels i de les representants escollits pel poble català al Parlament de Catalunya.

És per això que ahir també es va aprovar que en els pròxims mesos la Plataforma per la Llengua farà un estudi jurídic per establir les accions a seguir davant l’actual situació. Tot plegat, amb la ferma voluntat de continuar treballant per garantir la presència de ple dret de la nostra llengua en tots els àmbits i a tot el territori de parla catalana.




Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article