Les línies elèctriques novament origen dels incendis

Una de les manifestació contra la MAT a Girona FOTO: EL DIMONI Recentment s'han provocat uns incendis que novament sembla que vénen provocats per la caiguda de fils de torres elèctriques. Degut a aquests focs s'han perdut collites, pastures, s'han cremat cases, corrals, vehicles i finques de persones a les que l'energia que anava per aquelles torres no els hi calia per res, com ens passarà amb la MAT.

Segurament sentirem la cantarella de que aquesta situació de vents tan forts és excepcional i que ha sigut un cúmul de coincidències fatídiques el que ha fet que centenars d'hectàrees hagin sigut calcinades. Així dons, si les línies elèctriques són tan dependents de les inclemències del temps, com és possible que els nostres governants no obliguin a que la MAT, que portarà 400.000 volts, es faci soterrada?

Hi ha un pla de viabilitat, és una opció absolutament racional com s'ha fet de Baixàs a Santa Llogaia d'Alguema i cal tenir en compte que Red Eléctrica de España ha augmentat per tercer any consecutiu els seus beneficis un 18%, arribant aquests als 460 milions d'€. Hem de seguir deixant que Red Eléctrica cremi el territori i les propietats de les persones que hi viuen? Hem de seguir empassant? Senyors governants, els han triat els ciutadans, no les empreses a qui vostès defensen i deixen fer. És hora de plantar cara o de que se'ls hi caigui de vergonya, una de dos.

Albert Riera Fanlo
Canet d'Adri

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article