Tanquen la Bodega 1800, de Ciutat Vella


La Bodega 1800 era un local tranquil i agradable al carrer del Carme, dedicada a la mateixa activitat des del 1952, oferia degustacions de vins i tapes típics de les bodegues barcelonines dels anys 50. Mai va tenir cap denuncia dels veïns, que a més la van convertir en el seu punt de trobada.
Tan alguns funcionaris de l’Ajuntament com veïns i usuaris, la definien com “un dels los locals més dignes del carrer del Carme”.
Va recuperar el passatge comercial més antic de Barcelona (de nom 1800, que va de la plaça de la Gardunya fins al carrer del Carme) i que ara és un urinari públic i refugi per a persones sense sostre, ja que només resten dos locals funcionant: un sabater a punt de jubilar-se i una perruqueria de senyores que te entrada des del carrer del Carme.
Donava feina directe a 4 persones de inserció, que provenien dels serveis socials del mateix Ajuntament, i indirecte a altres 7.
Però tot això pertany al passat, l’Ajuntament de Ciutat Vella va considerar que la llicència d’activitat “bodega beber”, vigent des del 1972, no és corresponia amb la activitat realitzada i, sense escoltar les nostres al•legacions, va ordenar el tancament, deixant a l’atur a 4 persones i arruïnant a una família que en un moment de crisi econòmica com aquest, van tenir una idea, van invertir, van recuperar i rehabilitar un espai, van lluitar i gràcies a l’Administració ho van perdre tot…
¿Per què aquesta Administració actua de jutge i part: dictant en què, com i quant ha d’invertir un particular els seus diners i esforços, jutja la conveniència o no del seu negoci i sense escoltar les parts, tanca?
¿Quina potestat poden tenir en un moment de greu crisi com aquesta per a tancar un centre de treball, sense tenir en compte el perjudici de les persones implicades?
¿Realment és millor un local tancat que un que dóna feina a varies persones en risc d’exclusió social?
¿Quines millores econòmiques o socials aporta aquest tancament al barri o a la ciutat?
¿El comerç que s’ha obert al Raval en els últims tres anys respon a les necessitats dels residents i a la imatge que aquest Ajuntament vol donar de Ciutat Vella? ¿És una imatge interessant i atractiva a nivell turístic?

Si va estar a la Bodega 1800, si li agradaria recuperar aquest espai, si li agradaria que les actuacions municipals fossin més justes, la justícia més ràpida (la Bodega 1800 esta tancada des de juliol de 2010, des de les hores estem pendents del Contenciós Administratiu interposat contra l’Ajuntament), os agrairem que a través d’aquest mitjà ens ajudéssiu a recuperar-la (si no és massa tard), donant la vostra opinió per tal que la nostra administració, coneix-hi les opinions d’aquells amb els que vàrem compartir aquesta il•lusió. Als que no la coneixien els hi agrairem que visitin la pàgina www.bodega1800.com i opinin al respecte.

Gràcies a tots els que durant aquests mesos ens han recolzat i ens han animat a continuar lluitant.

Ricardo Fernández
Bodega 1800

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article