De 20 cèntims en 20 cèntims...


Fins al moment no m'ha arribat que les tarifes dels pàrquings urbans hagin pujat. Però no m'estranyaria que demà mateix s'afegeixi un nou encariment de principis d'any a un servei públic i, de retruc, una nova embestida a les butxaques dels que sempre els toca pagar. Però la meva queixa no va per aquí. Es tracta que avui he volgut aprofitar la primera jornada de rebaixes i he anat amb cotxe al centre de Girona. Visc a la zona de Fontajau, però sempre acostumo a fer els desplaçaments a peu o en bus. Avui he decidit aparcar en un dels parquings del centre i, a l'hora d'anar a recollir el cotxe, m'he trobat que la màquina que feia el cobrament automàtic, m'havia de tornar 40 cèntims i només m'ha tornat una moneda de 20 cèntims. Això podria semblar que és un cas fortuït, i potser ho és, però el que m'ha empès a escriure aquesta queixa és que no és la primera vegada que em passa.

Com dic més amunt no agafo el cotxe gaire sovint i el fet que aquest descuït "fortuït" m'hagi passat tres vegades en pocs mesos em fa pensar que al darrera d'aquest fet pot haver-hi alguna "mà negra". D'entrada, en cap cas s'ha descomptat la màquina a favor meu. I sempre ha estat per quantitats petites, monedes de 10 cèntims o 20 cèntims.

La primera vegada vaig pensar "vaja, m'ha tocat a mi", la segona, al cap de pocs dies em va semblar massa casualitat, però com que va ser en un altre parquing, també del centre de Girona, vaig deixar que el recel es diluís de nou. Però avui, he repetit aquesta experiència desagradable en el mateix pàrquing del primer cop. En sortir, m'he trobat un dels empleats buidant una de les altres màquines del pàrquing i, davant del meu advertiment que el caixer on havia pagat el meu tiquet m'havia tornat malament el canvi, m'ha respost que li sonava que hi havia hagut alguna incidència en aquest sentit... però no recordava massa bé. "Això els tècnics que la reparen són els que ho saben", m'ha dit. Però evidentment, aquests tècnics no eren al recinte.

Trobo de molt poca seriositat aquesta situació, si passa sovint, i penso que, així com jo m'he adonat perquè era un cas flagrant -només m'ha tornat la meitat del que m'havia de tornar-, ben segur que al senyor que hi havia al meu davant, al que li han baixat un reguitzell de monedes que fins el seu acompanyant li ha fet broma dient que allò semblava un premi de màquina escurabutxaques, si n'hi faltava alguna no s'ha adonat perquè les ha agafat en un grapat i se'ls ha posat a la butxaca. I com ell, tants d'usuaris confiats.

Albert P.
(Girona)

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article