Investigar els crims contra la humanitat no és delicte. Concentració a Barcelona

Un grup ciutadà hem convocat una concentració per al dia 24 a la majoria de ciutats de l'estat espanyol en contra de la decisió del Tribunal Suprem d'imputar per pressumpte prevaricació el jutge Baltasar Garzón.

Aquesta concentració a Barcelona tindrà lloc el proper dissabte 24 d'abril a les 18:30 h. a la Plaça Sant Jaume. La vostra participació en la convocatòria és de gran importància.

Us adjunto el text del manifest amb les adhesions que hem aconseguit ara per ara, a més a més alguns sindicats i partits polítics ens donen suport. Si us plau, si esteu interessats en adherir-vos al manifest o participar en l'organització em podeu enviar un correu electrònic a [email protected] o per telèfon.

El fòrum de la concentració a Barcelona podeu consultar-lo, i òbviament participar-hi, al web: http://www.facebook.com/topic.php?uid=111761852180970&topic=19.

Ben atentament,

Cristina Vaquer


MANIFEST:

INVESTIGAR ELS CRIMS CONTRA LA HUMANITAT NO ES DELICTE.

RECOLZEM AL JUTGE BALTASAR GARZÓN



Els ciutadans demòcrates d’Espanya, i del món, volem manifestar el nostre absolut rebuig a la vergonya que ha perpetrat el magistrat Luciano Varela Castro, amb l’acte de la Sala penal, del Tribunal Suprem, per la causa especial 20048/2009.

El Tribunal Suprem tramita les querelles, per prevaricació, presentades per "Manos Límpias" i "Falange Espanyola" contra el jutge Baltasar Garzón. El fonament al·legat és l’excés en les competències en la investigació dels crims de la Guerra Civil i el franquisme.

Garzón acusava a Franco i altres membres del seu Govern de "detenció il·legal forçada de persones en un marc de crims contra la humanitat", dintre d’una "activitat criminal planejada i sistemàtica de desaparició i eliminació de persones per raons ideològiques".

S’acusa a Garzón de prevaricar, és a dir, de dictar resolucions injustes sabent que ho són i es considera que existeix causa probable per l’adopció de diverses resolucions, i per la consciència d’antijuridicitat i oposició a l’Ordenament Jurídic.

En dita sentència, s’invoca la llei d’amnistia 46/1977, preconstitucional, i s’oblida que la Constitució Espanyola vigent disposa en el seu article 10.2 que les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i acords internacionals sobre les mateixes matèries ratificats per Espanya.

Deia Martín Luther King que la injustícia, allà on ocorri, és una amenaça contra la justícia en qualsevol part. Convé recordar que alguns magistrats del Tribunal Suprem van jurar davant Déu lleialtat al "Caudillo y los Principios Fundamentales del Movimiento".

Convé preguntar-se si la competència o incompetència que s’al·lega poden implicar que les sentències del jutge Garzón fossin injustes, doncs, podent-se sol·licitar la nul·litat de les mateixes, si així ho estima l’autoritat judicial competent, jutjar al jutge només r espon a una perversió política del sistema judicial, que ve a manifestar un brindis al franquisme que va costar tantes vides al país, i a Europa.

Manifestem que totes les víctimes, al marge de les seves conviccions polítiques, mereixen la justícia, que la nostra Justícia no segueixi sent injusta, per raons polítiques, i continui sense complir amb les obligacions que els tractats internacionals, i la Declaració Universal de Drets Humans, imposen.

Alguns dels firmants:

Adam Martin (Periodista)

Anna Soler Pont (Agent literari)

Carmen Elías (Actriu)

Carmen Domingo (Escriptora)

Elisenda Roca (Periodista)

Manuel Outumuro (Fotògraf)

Rubén García Cebollero (Escriptor)

Rosa Regàs (Escriptora)

Ricard Domingo (Productor)

Juan Potau (Actor)



Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article