No ho aguanto més

A la meva casa de camp de Canet d'Adri hem estat aïllats dos dies. La carretera plena de neu i arbres caiguts. Sense llum fins dijous, a les 3 de la tarda. Un caos.
Ara hem d'anar a fer foc perquè se'n pot fer fins el dia 15 i, de moment, als polítics no se'ls hi ha ocorregut allargar el plaç. Deuen preferir que no fem foc ara que està tot moll i que algun piròman en cali a l'estiu.

Un cop ha tornat la llum, i hem tornat a la normalitat, hem començat a sentir bajanades, ja en tinc la pipa plena i em sento amb l'obligació de comentar alguna cosa sobre el desgraciat tema de moda.
Tot el que es parla de la MAT, és pura demagògia. D'un error, n'han fet una justificació. Han girat la truita.

La línia que ha "caigut", la Vic-Juià, passa per davant de casa meva, a uns 2 km, la veig ara mateix, bé, dons si la MAT es fes ben feta, soterrada, les dues línies se compactarien i, com que a sota terra les inclemències del temps no afecten, ja podria fer vent, nevar o diluviar que ningú es quedaria sense llum. Si no, pot passar un altre cop.

La MAT ha sigut dividida en tres trams. Setmenat-Bescanó (aèria i construïda gairebé), Bescanó-Sta Llogaia d'Àlguema, al costat de Figueres (tram que ens afecta a Canet) i Sta Llogaia-Baixàs, al costat de Perpinyà (soterrada i pagada en gran part per la Comunitat Econòmica Europea gràcies al famós Mario Monti). Dons resulta que, segons un estudi del CILMA, Consell d'Iniciatives Locals pel Medi Ambient, soterrar el tram que ens afecta a nosaltres, val 4 vegades menys que el que travessa els Pirineus. 4 vegades menys! Per uns hi ha calers i per d'altres no...

La darrera cosa, per posar un exemple més d'avaricia de Red Eléctrica Española. Què creus més senzill. Fer passar una línia elèctrica al costat d'una autopista o fer-la passar per entremig de muntanyes, valls, boscos, camps... Dons ells creuen que és millor fer servir la segona opció.
La MAT és una línia que s'ha creat i que ara s'ha de justificar a tota costa, això sí, amagant tots els interessos econòmics de Red Eléctrica Española, dels polítics que abans hi treballaven i dels seus amiguets.

ALARMAT
Afectats del Llémena Al Revardit per la MAT.

NO, PERQUÈ LA MAT NO CAL



Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article